Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Маци - специалист
В сервизните настроики има едно под меню BANK DATA някой знае ли за какво е
m.eit - специалист
filmatoplo написа:
Като сложим на кантар ядовете ,разхода и дадени пари по майстори които се чешат по врата ,по добре това което казвам .Ти ако смениш управлението кой компонент остава за гаранция .
:supz: :supz: :supz:
nokoniko - специалист
За повдигане на кпд-то и намаляване на разхода има решение - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y - Арматурно желязо 6 мм. Пръчки по 2 метра навити на ръка върху водопроводна тръба половин цол.
benimm8808 - специалист
nokoniko написа:
За повдигане на кпд-то и намаляване на разхода има решение - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y - Арматурно желязо 6 мм. Пръчки по 2 метра навити на ръка върху водопроводна тръба половин цол.
Пробвано,има ефект,но температурата в горивната камера спадна драстично под 65 градуса,а тогава започват едни други процеси,който не са много хубави за камерата.
velinsl - специалист
velinsl написа:
Затворената система как се пълни при условие, че ще има и тръби над касите на вратите на височина дори? Мисля да ползвам дестилирана вода. Според мен е редно съдът за доливане с вода да бъде най-високо. ДО колокот знам има специално такива съдове - за отворени системи и за затворени.
Kак се пълни с вода? Тия дни ще почвам инсталацията не искам да я пълня от чешмата, защото водата там е отвратителна - пълна е с варовик.
martolk - специалист
По всяка вероятност има машини, вкарващи флуид под високо налягане, но се съмнявам, че ще намериш някой да ти напълни инсталацията. Най-лесният начин е с фуния, от най-високата точка да си налееш каквото ще сипваш до запълване, след което да надуеш до 1 бар чрез водопровода. Едва ли ще вкара повече от 5-10 литра чешмяна вода, но разбира се зависи от това, колко голяма е инсталацията ти.
filmatoplo - майстор
:wink: Има напорни помпи ,има и ръчни ,имам ги и двете.
grants - специалист
С пръскачка за лозе също става, само трябва да се подберат нужните накрайници :)
filmatoplo - майстор
Първия обект го заредих с кофпомпа :wink: .
gnt69 - майстор
velinsl написа:
velinsl написа:
Затворената система как се пълни при условие, че ще има и тръби над касите на вратите на височина дори? Мисля да ползвам дестилирана вода. Според мен е редно съдът за доливане с вода да бъде най-високо. ДО колокот знам има специално такива съдове - за отворени системи и за затворени.
Kак се пълни с вода? Тия дни ще почвам инсталацията не искам да я пълня от чешмата, защото водата там е отвратителна - пълна е с варовик.
Не се халосвай напълни от водопровода не пълниш всеки ден. Във водата има определено количество котлен камък който като се отложи става чиста омекотена вода. Количеството котлен камък е пренебрежимо малко при еднократно пълнене. :partyman:

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: