Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет ное 01, 2018 10:27 pmEvgeniy написа:
Трифоне,
От друга страна ресурса на Натурела е за "голям клиент" и те не дават контролера с ламбда контрол на други. Да, направили са го но не е достъпен. Лично са ми казвали, че Грейко са "малък" клиент за тях...
Евгени, това няма значение като тема тук.
Днес пак бях там. Говорим си, ма ко от туй?!!
Както казах- не е коректно.
Също и да квалифицираме, кой голям кой малък, след като сме просто потребители.
Хм......то сичко може, ама.....секи е голям от столчето си.
Evgeniy - майстор
Ми аз само повторих техни думи, не са мои квалификации.
-penata- - специалист
Здравейте може ли да ми кажете как се изчислява първоначалното зареждане колко секунди да бъде
-penata- - специалист
За 6 минути шнека пуска 2,480 кг ако това е важно
andy_forresite - майстор
Делиш пуснатите грамове за 6 мин на 360. Получаваш колко пуска в секунда. В горелка 20 киловата трябва да се подадат 550-570 грама за запалване. Делиш 560 на полученото за секунда и това са секундите за зареждане.
2480 делено на 360 = 6.89
560 делено на 6.89 = 81 секунди.

Има по-плътни и тежки пелети и има и по-обемни но пък леки. Въведи 81 на хубаво почистена скара и ако падат повече от 5-6 пелетчета намаляваш с да кажем 2 сек.
Ако не падат на 81 опитай с 82. Да ти кажа не всеки път ще се пълни с пелети еднакво. Пробвай.
-penata- - специалист
Благодаря за бързия отговор
filmatoplo - майстор
Само си разсъждавам -дозата е коректна на Обем , а не на тежест маса , така че 560 гр зависи от пелетите ще имат различен Обем .Затова всеки път при пуск съм като първолак -защото няма точна рецепта в секунди -номера е да си имаш една премерена мярка на точния обем на точната доза и да гледаш за колко секунди се пълни като започне да пуща маркуча и отброява брояча извън от горелката -след това въвеждаш числото :wink: и като вече я стартираш да пали -горелката ще си пусне точната доза :)
стр.24
............................................
Както поясни Анди, има "по плътни" и "по обемни", което е и в основата на определяне първоначалната доза. Обема е важен, а не теглото.
По първия начин, 1л. е ок 700гр пелети. Не го ползвам.
Втория начин ми по харесва, та съм го изпростил до засичане с хронометър от празно докат ми ареса.

Филме, твойто вино е по бързо.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед ное 04, 2018 10:04 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:? Абе като търся да са 1 литър на обем пелетите -ами много са :? кой го каза това .
-penata- - специалист
нед ное 04, 2018 8:56 pmfilmatoplo написа:
:? Абе като търся да са 1 литър на обем пелетите -ами много са :? кой го каза това .
А колко трябва да са 800-900 като литър е много.Някой правил ли си е експеримент?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: