Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov - специалист
k0st4din написа:
Здравейте на всички,
просто не знам откъде да започна, но съм в големи приключения.
От миналата година в апартамента на родителите ми сложихме Аурига 25 kw с водна риза.
Начина на работа с тази камина е по-различен от предната, която беще на дърва и топлеше 4ри стаи и за нашите всичко си беше ОК, защото радиаторите чугунени, винтилите от типа отворен - пече, затворен - не пече радиатора. :)
Но от миналата година сме в приключения (по-точно аз).
Сложиха новата камина, купих чисто нови радиатори, с чисто нови термоглави.
Лично за мен майсторите, са си направили всичко както трябва да бъде, но според нашите не е така и вече 2ра година съм в приключения с тях(родителите).
Защо като запалили камината, ако термоглавата е на мах, всичко работи и пече (лично за мен, те търсят старият ефект на топлина на камината, което няма как да се получи с новата), когато е на 5, а когато термоглавите на някой от радиаторите се намали например на 2 той става студен и за тях все едно не работи.
С този проблем се влачихме цялата минала студена зима и лятото, дойдоха същите майстори, но казаха че са били объркали термоглавите, че ще донесли нови, да ги сменят. - лятото стана работата, всичко се смени.
Така: миналата година поради причината, че едва тази година достигнах до този сайт и всички прекрасни мнения и настройки за тази камина започнаха да ми се изясняват нещата лека, полека, защото и аз съм пълен лаик на тема тръби и парно, но със стандартните настройки пипах някакви настройки (при заключено меню с финните настройки), но някак си успях да наглася камината да изключва, когато външния термодатчик достигне 26 градуса (показва ги на дисплея).
Сега съм отново в приключения, че като пуснели камината, сега била спирала в различни температури - напр. 26,7; 26,9;26,3;27,1.
Не била гаснела точно на 26 градуса.
Аз пак да спомена, че съм пълен лаик имам три конкретни въпроса и ви моля за помощ от ваша страна:
1во - има ли начин сам да си отключа дълбоките(финните настройки) сам или ще ми трябва компютър за да се случат нещата? Ако мога сам, то как да го направя?
2ро - Не ми е ясно тези термоглави, дето са по радиаторите, си имат собствени датчици, които да определят, кой радиатор, кога да работи или нещо се пипа и по камината? (пак тук в друг коментар попитах за този софтуер на Fumis, защото и в официалната им страница казват: - Можете да го свалите от тук. Но като достигна до това тяхно "тук" - софтуер няма. )
3то - Това малко черно кабелче, което се води да отчита температурата и по нея да изключва на направените от мен 26 градуса (да спомена, че не е местен), трябва ли нещо да променям с него - било местоположение, височина и т.н - т.е коя е причината че да не изключва на 26 а да има такива дори и малки аномалии?
За мен не е проблем, но по телефона ме побъркаха, не изгасва, та не изгасва на 26 градуса.
Благодаря предварително
Поздрави

Ще почна от зад напред. Малкото черно кабелче пластмасовия му край е хубаво да не бъде съвсем до камината а малко в страни от нея. Термоглавите по принцип са си автономни и всяка си отваря и затваря в зависимост от температурата в стаята, в която се намира, демек не се влияе от камината. Относно паленето и гасненето, контролера обикновено фабрично е настроен да пали и гаси каината в диапазон +- 1градус от зададения за да има възможност за модулация по температура на въздуха. Допълнително след като достигне градусите и огасне (спира да подава пелети и пламачето долу в ляво до бутона за пускане почне да мига) започва обдухване докато изгорят останалите пелети в кошничката и това вдига допълнително температурата. Относно настройките, къде по точно искаш да влезеш и какво да промениш?
k0st4din - специалист
estzvetanov написа:
Относно настройките, къде по точно искаш да влезеш и какво да промениш?
Здравей,
всички коментират тези PAR, причината да е заключено менюто мисля е ясна, стигайки до настройките, не ми позволява да вляза по надълбоко в него - Hi,Lo и това е.
Тръгвайки от тук, попитах ще ми трябва ли компютър или ще мога да се справя и без него.
Но аз си продължавам да си търся софтуера на Fumis.
Поздрави
nokoniko - специалист
k0st4din написа:
estzvetanov написа:
Здравей,
всички коментират тези PAR, причината да е заключено менюто мисля е ясна, стигайки до настройките, не ми позволява да вляза по надълбоко в него - Hi,Lo и това е.
Тръгвайки от тук, попитах ще ми трябва ли компютър или ще мога да се справя и без него.
Поздрави
https://www.youtube.com/watch?v=4OA1vkMezkk
k0st4din - специалист
nokoniko написа:
Жииииив и здрав да си. Още днес ще пътувам да видя дали ще стане така.
Аз попаднах на тези клипове, но явно този съм го пропуснал.
Винаги съм казвал, когато има човеци, работата става.
Благодаря много :prayer: :partyman:
nokoniko - специалист
k0st4din написа:
nokoniko написа:
Жииииив и здрав да си. Още днес ще пътувам да видя дали ще стане така.
Аз попаднах на тези клипове, но явно този съм го пропуснал.
Винаги съм казвал, когато има човеци, работата става.
Благодаря много :prayer: :partyman:
Когато отидеш на С8 и натиснеш потвърди/най-дясно долу/ ти се показва 4 цифрено число, което всеки път е различно/ Сбора от тези 4 цифри плюс 1 от теб е числото, което ще те вкара в менюто с параметрите/. Натискаш отново потвърди и с + отиваш на числото което си получил. Отново потвърди и си в параметрите.
estzvetanov - специалист
k0st4din написа:
estzvetanov написа:
Здравей,
Поздрави
Ако става въпрос за тези параметри от клипчето софтуер не ти трябва, но бих те посъветвал преди да почнеш да ги променяш първо да си запишеш сегашните стойности, че ако прецакаш нещо да знаеш как е било за да го върнеш. Успех с начинанието
Vartasilver - специалист
Колеги червен огън какво означава не трябвали по жълтичко да е #-o
Пар24 135 пар 28 е 180
Кой параметри да променя за начално запалване на eco spar Solara. Освен въздуха и подаването, какво друго е хубаво да се промени за по добро горене.
k0st4din - специалист
nokoniko написа:
Когато отидеш на С8 и натиснеш потвърди/най-дясно долу/ ти се показва 4 цифрено число, което всеки път е различно/ Сбора от тези 4 цифри плюс 1 от теб е числото, което ще те вкара в менюто с параметрите/. Натискаш отново потвърди и с + отиваш на числото което си получил. Отново потвърди и си в параметрите.
Така, такаааа всичко се получи както трябва. Със свалените данни за камината подадени от друг потребител, имаше мнооого малко промени които направих и камината тръгна както си трябва, нормално разпалване, изгасване при достигане на желаните стойности.
Не е толкова важно, но за момента като последно бих желал да попитам - влизайки и започвайки Р0001 и напред имаше моменти в които ми прескачаше някои стойности, няма да са точни, но например караме до Р0052 и прескочи няколко, след това от Р0072 до Р0090 просто ги прескача - та в този ред на мисли, за тук ли ще ми трябва компютъра и софтуера или защо като си започне от Р0001 не си достига до края по поредност?
Благодаря още веднъж предварително.
Поздрави
nokoniko - специалист
k0st4din написа:
nokoniko написа:
Така, такаааа всичко се получи както трябва. Със свалените данни за камината подадени от друг потребител, имаше мнооого малко промени които направих и камината тръгна както си трябва, нормално разпалване, изгасване при достигане на желаните стойности.
Не е толкова важно, но за момента като последно бих желал да попитам - влизайки и започвайки Р0001 и напред имаше моменти в които ми прескачаше някои стойности, няма да са точни, но например караме до Р0052 и прескочи няколко, след това от Р0072 до Р0090 просто ги прескача - та в този ред на мисли, за тук ли ще ми трябва компютъра и софтуера или защо като си започне от Р0001 не си достига до края по поредност?
Благодаря още веднъж предварително.
Поздрави
Това управление се ползва също на котли и горелки и в зависимост от това са отключени параметрите, които са ти нужни. Предполагам, че с кабел и софтуер може да си отключиш всички параметри.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: