пон ное 12, 2018 2:26 pmшоп написа:При два процента в повече вентилатор не ги знам колко оборота са като разлика но с 20 градуса повече топлина на изгорелите газове на мене ми говори че имаме високотемпературно изгаряне. Аз си го обяснявам че гори по ефективно и не успяваме да приберем всичката топлина.пон ное 12, 2018 1:30 pmgnt69 написа: температура на димните газове не винаги значи че топлим космоса, може пък да е по ефективно горенето и вследствие на това да е по висока температурата вътре в котела и на газовете.Мисля, че бъркате високата температура в зоната на окисление с високата темперарура на димните газове.![]()
Първото е задължителен елемент при добро окисление. При ракетни печки, пиролизни котли и в ошамотени горивни камери температурата на окисление на горивото може да стигне 1200-1500 и дори 1800 и нагоре градуса
Втория параметър показва колко топплим космоса. Температурата на димните газове умножена по дебита е м3 и всеки може приблизително да сметне колко киловата топлинна енергия излитат изгубени![]()
На Евгений метода също е много добър, при мен всичко е ясно изключая напрежението и вентилатора. Винаги гори с 4 кила пелети в час на 70 градуса на котела. Сега запали котела отивам да експериментирам. Първо ще вдигна на 4.300 и ще видя каква е температурата, после обратното на 3.700 пак да видя.