Колеги ще ми даде ли някой съвет за тези котлета ?? Чета, че са били турски, но германците са купили заводите преди няколко години, което ме радва и се обнадеждавам, че са добри... Харесал съм си това с вентилатора- PLUS E модела- триходовия !! Ще ми обясни ли някой какво точно означава понятието " Триходов " ?? Най- важния фактор за мене е прилична консумация на въглища , а за Де Дитриха ме уплашиха , че бил много лаком и също така да издържа колкото се може по дълго с едно зареждане и да е с подвижна скара !! Или ми препоръчайте друг котел ако тези не са добри с тези условия които имам моля ви ....
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lestat
- напреднал
12 мнения в "SOLITECH"
maistor-sm
- специалист
Някои може ли да каже нещо повече за тези котли.Аз също се интересувам дали са добри.
Lestat
- напреднал
Колега сложих такъв на село ... Как да ти кажа не са лоши, но за мойта къща нещо е тегаво .... Са ще ти обясня .. Значи котела с едно зареждане кара около 2 часа, като е яко студ !! Значи отивам си петък на село и най- топлата стая ми е 10 градуса вътре ( яко студ ), отивам паля котела и го слагам на 90 градуса и почва покачване на градусите, ама нали знаете че градусите не могат да станат одма 25 градуса в стаята !! И са започва дилемата дали да не спиш та да подържаш котела до сутринта да го направи 25 градуса по стаите или да си легнеш, котела да изгасне и да измръзнеш !!! Винаги избирам първия вариянт !! Цяла нощ газ на 90 градуса !! После на другия ден като се е загряла къщата зареждането става на около 4 часа и му давам 70-60 градуса на водата !! Много ми е студена и разхерметизиране къщата за това е тегаво !!! Но иначе котлето не е лошо !! Зависи какво искаш !!
EmoZ
- специалист
null написа:По-скоро ми се струва недобре оразмерена инсталация ...Абе инсталацията може и да си му е в ред, ама нали требва да се стоплят няколко десетки тона тули и киреч чрез естествена въздушна конвекция, преди да добИе комфорт.
Не може да е на два часа. Поне ако използваш въглища (каквито и да било)
Успех.
filmatoplo
- майстор
премазало е с тези котли , слабо КПД , многоПУШЕК,многоПРАХ
ако намерите котел Мактек -турски с вентилатор -супер машина. Солитех не ми харесват - брат ми и братовчедка ми има ужас - Виадруса е по добър ако става въпрос .

filmatoplo
- майстор
Солитеха малко конструктивно не е домислен , дима от горивната камера минава отпред до самата вратичка , завива нагоре и се одправя назад към комина . Ако имаше клапа с ръчка която при нейното дръпване да позволяваше дима да излиза директно от камерата в комина - нямаше да пуши при отваряне на вратичката . При Атмос е така , не съм сигурен дали и при новите Виадруси я има клапата . Другото е че са сложили вентилатора да духа в пепелника и трябва да се чисти зада гори добре постоянно , чистенето е мъки между глидерите и тая тъпа чугунена вратичка която все пари и няма с какво дая пипаш 

- 1
- 2
Тема "SOLITECH" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература