Здравейте на всички,след много лутане и четене реших да се обърна кам вас за съвет, това лято ми предстои подмяна на радиаторите вкъщи,всички са чугунени тежки грозни и най-вече съдържащи адски много вода която съответно трябва да се грее.Дилемата ми е следната панелни или алуминиеви от изчетеното до сега разбрах, че на практика алуминиевите са вечни но пък за сметка на това доста по-скъпи,панелните с по кратък живот но за сметка на това по евтини, а като качества приблизително еднакви но по магазините (от Враца съм) всеки ме убеждава в неговите си виждания само и само да си продават стоката и с думите "абе маани ги тие нищо не разбират" (за конкуренцията).Значи предполагам от значение е и котлето то е Viadrus 40,7 кВ отоплявам 11 радиатора 2 бойлера и 2 лири като само 2 от радиаторите са панелни всичко останало е чугун и така на практика греем стотици литри вода май за нищо.Цялата къща е с дограма и изолация отстрани предстои ми и изолация на подпокривната плоча за което пак ще попитам за съвет, което е малко встрани от темата но все пак ако някои иска да даде съвет(аз съм се ориентирал към неопор или EPS върху пло4ата и отгоре замазка) че тавана се използва като и за това срещам най различни мнения едни ми викат отватре фибран други отгоре каменна вата но тя пък скъпа и за това аз сам решил отгоре със неопор или по плътен стиропор.
Помагайте кой с каквото се сети че едва се намразнах в тоя живот
Предварително благодаря на всички!
Помагайте кой с каквото се сети че едва се намразнах в тоя живот

Предварително благодаря на всички!