Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kormoran - помощник
Привет.Стигна се до положението, че ще трябва да се направи външен комин на къщата.Питам за мнениа от разбиращи-от какво да се иззида(бетонни или керамични коминни тела, или тухли единички),каква изолация да му се сложи, как да се измаже отвън, отвътре целия ли се измазва или само фугите между телата?Благодаря предварително!
dudly - напреднал
Освен ако е неизбежно и няма никакъв друг вариант прави комин отвън.
Transporterr - специалист
:cool:
чак не-избежно аре не се втелясвайтте..
коминните тела ако ги изолираш с каменна вата или направиш дублиращ зид са си перфектни.
в втория случай по лесно да го направиш само с тухли 1-ни ...
цялата работа е заради това да се избегне конденза и комина да е "студен" ,в случай че ще ползваш обикновенна печка( не си ни посветил в "таинсвото" какво ще пълни комина с пушек ) ич не се занимавай с глупости мажеш и забравяш.Иначе е желателно и от вътре също да е измазан.
:roll:
И на мене ми се наложи да правя комин външен.Аз си купих някакви гръцки тела но те са по 3 метра дълги като от етернит са.Отвън ще сложа каменна вата.Но за завършек не знам какво да сложа.
Transporterr - специалист
ползвай твърда вата, след нея както при топлоизолациите за фасади мрежа и шпакловка с ъгли
Kormoran - помощник
Комина ми трябва за котел на твърдо гориво.
sian - специалист
Kormoran написа:
Привет.Стигна се до положението, че ще трябва да се направи външен комин на къщата.Питам за мнениа от разбиращи-от какво да се иззида(бетонни или керамични коминни тела, или тухли единички),каква изолация да му се сложи, как да се измаже отвън, отвътре целия ли се измазва или само фугите между телата?Благодаря предварително!
Здравейте,не правете комина от бетоннни коминни тела.Мой познат събори такъв,и го направи от единички.При първия имаше страхотен конденз който се пренесе на стената,на места стигна от вътрешната страна на стената.Моят е от метална тръба,която не смогнах да изолирам.Има тоста конденз.Някъде в нета бях намерил от неръждавейка тръба в тръба с изолация между тях и е на зглобка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Здравейте,не правете комина от бетоннни коминни тела.Мой познат събори такъв,и го направи от единички.При първия имаше страхотен конденз който се пренесе на стената,на места стигна от вътрешната страна на стената.Моят е от метална тръба,която не смогнах да изолирам.Има тоста конденз.Някъде в нета бях намерил от неръждавейка тръба в тръба с изолация между тях и е на зглобка.[/quote]
Вашият познат защо събори комина, вместо да го изолира?
Кондензът е резултат от неизолиране, а не пряко от материала на зидарията. Та не заръчвайте "не правете комина от бетоннни коминни тела", моля.
LazarGanev - "Велик майстор"
... а на познатия препоръчайте пак да си изолира комина, че тя единичката една изолация дава ... :-D

Тема "Komin-kak?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: