Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ango - напреднал
Свързахме бойлера /с не фабрична серпентина/ с разлонение пред радиатора в кухнята,но изхода е свързан с троиник точна на изхода на същият радиатор.Водата циркулира добре през радиатора,но през серпентината не ще ида чуе.Има монтиран обезвъздушител на серпентината.Въпроса ми е да ли водата от радиатора подпира тази от серпентината или е въпрос на обезвъдушаване след обезвъздушителя до радиатора.
bibiqn - специалист
С каква серпентина е каде се продават по отделно ли?И на какъв бойлер е поставена?
ango - напреднал
Серпентината се продава отделно и е поставена на бойлер 80л. на Елдом.Сваля се стария нагревател и на негово място се монтира новия с поставена серпентина.Която е доста по малка от тези на фабричните бойлери.Продават се по железарийте.
tinalex - специалист
Въздух някъде?А защо не притвориш крана на радиатора да видиш кога почва да върти и през бойлера.Аз съм го вързал по същия начин от радиатора в банята,но сложих компенсаторния казан точно на горния изход на бойлера.От време на време ми отива въздух в серпентината и се налага да затворя за минута 2-3 радиатора за да завърти през серпентината и да го избута през компенсаторния казан.Системата ми е отворена.
donnna - специалист
обезвъздушаване му е майката... пусни помпата на най-висока степен да върти - да завърти въздуха от серпентината и обезвъздушавай...

Тема "Съвет за свързване на бойлера." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: