Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте ,би ли ми казал някой за външен комин нужно ли ми разрешение от общината.? Благодаря предварително за отговора.
dron4o - специалист
Да речем че живееш в село Горно Нанадолнище кадето всяка къща е с кумин нормално е ти да не сикаш разрешение :lol:
zxzx1 - помощник
Здравейте,как вървят нещата с Вашия външен комин?Ние разрешение от общината взехме,ама един съсед се е заял и иска проект за изпълнението на комина.Вие имате ли такова и имате ли представа как мога да се снабдя с такъв,защото местният архитект ни отказа с аргумента,че няма нужда.Но съседа продължава да прави жалби къде ли не.
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом имате разрешение от общината, комшията може само ДГД
zxzx1 - помощник
ДГД,ама не става.Имаме подписите на всички останали съкооператори(без неговия),а той само пише жалби - в общината 3,в пожарната 2 и току прииждат на оглед ту от едното място,ту от другото.Нямаме мира.И твърди,че ако пипнем нещо по строежа без проект ще стигне до съд.
tinalex - специалист
Направете общо събрание на етажната собственост и вземете решение с 50% плюс 1.При това положение комшията ДГД.Щом другите са подписали,значи няма да имат против.Ако не стане и така правиш както в стихорворението"Когато цъфнат теменугите ........".
zxzx1 - помощник
Ами нали това казвам.Точно на такова събрание се подписаха всичките комшии,само въпросния отказа.А колкото до "теменугите" не ми се ще да става така.Не че не мога,ама децата ни от бебета са все заедно и в къщи и научилище.Както се казва само дето не спят в едно легло.Що трябва да се стига до бе м.... му.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... 1%82&meta=
Я си прочетете закона. За прокарване на парно са достатъчни 2/3ти от собствениците. ..
zxzx1 - помощник
Този закон вече го изядох с всичките му членове и изменения.Въпроса е защо архитекта в общината ми отказва проект.Не му се занимава или има друга причина за това.Ако комшията ще ме съди за това,че развалям фасадата на сградата и ще му повредя стената на спалнята,то поне всички документи да са ми в ред.

И така препоръчайте ми моля човек,който може да ми го направи (срещу съответното заплащане,разбира се,не искам нищо даром), или такъв,който поне да ми обясни защо нашия отказва. Града ни е малък и друг специалист нямаме.

Благодаря, че помагате!

Тема "външен комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: