• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
V1978 - специалист
Колеги помагайте...
Трябва да сменя два тройника 25-16-25мм и една редукция 25-20мм за тръби с алуминиева вложка. Старите бяха запресовани с втулка, без гайка и въпреки това протекоха сериозно. Мисля да ги сменя с такива с гайки, за да не търся инструмент. Имайки предвид, че тройници с такива размери са доста скъпи, нямам право на грешки. Посъветвайте ме каква марка фитинги да купя и откъде. Знам, че ги има във всяка железария. Интересува ме ако някой експерт по отоплителните инсталации знае марка наистина качествени фитинги, които няма да прокапат. От опит знам, че се продават и боклуци, които създават проблеми... минават за италиански, но сигурно са китайски/турски.

П.С. Не ме съветвайте да се опитвам да ги лепя или да правя бандаж, късно е за това. Пробвах и едната тръба се скъса когато се опитах да я отдалеча от стената, за да мога да я облепя със самовулканизираща лената. Така, че вече махнах проблемните фитинги и смяната им е неизбежна.

Благодарности!
Spokoiniq - майстор
Брелко внасят италиянски фитинги, продават се в Бриколаж, малко е по-дебело, но никога не са ме подвели за парно или за ВиК.
V1978 - специалист
Мерси, колега. Тези в Бриколаж ги гледах, нямах представа дали са качествени, но проблема е, че не видях тройник 25-16-25мм. Явно ще трябва да потърся Брелко в някой друг ВиК магазин.

..... Май няма да са от Брелко. Проверих в техния продуктов каталог - нямат такъв тройник. Моля дайте други алтернативи.
Чаро - Акълия
http://www.brelko.eu/fitingi.html
ми те май нямат :)
разтърси по нета има доста "елитни" марки за таквас арматура...
аааа изпревари ме .... е нищо де.. :)
gogoroska - напреднал
Аз бих ти предложил Henco. Много качествени изделия от мБелгия. Могеш да ги намериш в магазина на "Народно хоро" #60, имат и телефон 955 58 86
gogoroska - напреднал
Ето и карта:

Прикачен файл

karta1.jpg
карта
karta1.jpg (114.7 KиБ) Видяна 8151 пъти
bbb - помощник
Здравейте!
За да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук. Имам изградена инсталация за парно с PEX-AL-PEX тръби ф16. На две места се наложи да бъдат удължени тръбите с муфи. Две от муфите прокапаха пристягането не помогна. Искам да попитам това ли е единственият вариант за удължаване (с муфи) и ако да, от къде да намеря качествени. Предварително Благодаря!
masterval - майстор
Качествени фитинги има на П.Волов и Чаталджа.
donnna - специалист
Здравейте!
За да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук. Имам изградена инсталация за парно с PEX-AL-PEX тръби ф16. На две места се наложи да бъдат удължени тръбите с муфи. Две от муфите прокапаха пристягането не помогна. Искам да попитам това ли е единственият вариант за удължаване (с муфи) и ако да, от къде да намеря качествени. Предварително Благодаря!
другия вариант и с нови тръби...
bbb - помощник
donnna,
Мисля, че форума е да си помагаме, а не да говорим празни приказки. Питах дали това е единствения начин за удължаване. Но ценя гениалното ти мнение :)
  • 1
  • 2

Тема "Протекли фитинги за PEX-AL-PEX тръби. С какви да ги сменя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: