• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
montoya - майстор
tsetso78 написа:
помогнете ми да реша дали да сменя старите чугунени радиатори с панелни при печка с водна риза 19 киловата
Задължително ги смени!
Стефан - майстор
tsetso78 написа:
...дали да сменя старите чугунени радиатори с панелни
Аз лично не бих ги сменил. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
tsetso78 написа:
помогнете ми да реша дали да сменя старите чугунени радиатори с панелни при печка с водна риза 19 киловата
:?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако съм аз, ще изчакам да видя какво ще направи комшията, а може и да хвърлям боб и каквото покаже...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Неска сме лоши лоши лоши.
Стефан - майстор
n_a написа:
tsetso78 написа:
:?
Браво! Лош пример за спам! И за повече мнения в класацията :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Чугунените са грозни и обемни. Имат голяма инерция (бавно затопляне), която съмнително я наричат "акомулиращ ефект".
Панелните трябва тепърва да ги плащаш и монтираш. Пари и мръсотия.
Моето лично мнение е, че щом си нямаш увереност/причина и щом системата си работи ... не си отваряй рана на гъза. Не пипай.
Ще си позволя да не коментирам последното ти изказване. Благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Точно това е пример за неработеща система! Какво още ти трябва??? Нямаш ли си жена да те срита, че "още не си направил нещо по въпроса"?
montoya - майстор
Ами в един чугунен глидер има около 1,3 литра вода и е с мощност около 500 вата приблизителни стойности.
Сметни сега колко чугунени глидера имаш в къщата и към тяяхната вода добави водата в печката и водата предполагам в старата двуцолова инсталация и ще разбереш че и в тенджера да я сложиш пак трудно ще я сгрееш.
Виждал съм в една къща двуеатажна как бяха отделили само втория етаж от съществуваща стара инсталация направено по желание на собственика. На мястото на единия радиатор печка 17 кв., тръбите към първия етаж отрязани и затапени.
Докато на печката смогне да стопли водата която е вътре в нея последния радиатор от системата на етажа му замръзна водата вътре в него.
Така че аз бих ги сменил чугунените радиатори съобразявайки се с мнението на колегата n_a
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз бих препоръчал да се направи точна сметка на нуждите и на съществуващото положение и тогава да се прави преценка. Никой не може да каже предварително по една информация, че "камината е 19кВт", дали и защо трябва да се сменят радиаторите.
  • 1
  • 2

Тема "Эротика avi смотреть" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: