• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tsvetan4462 - напреднал
Добър ден на всички.
Имам камина Прити - С3 (с водна риза 17КВт).
Преди време си направих локално парно и нямаше никакъв проблем радиаторите бяха затоплени целите и даже без да искам прегрях няколко пъти парното ,но радиаторите бяха малко и не стигаха за отоплянето на помещенията.
Реших да сложа още и от тук дойде големия проблем.Викнах един дето уж с това се занимава и ми иди да му откъсна главата,защото сега вече затоплянето на рад. става само отгоре:
Примерно - 60 градуса отгоре , а 30 градуса отдолу.
Не знам къде е проблема:
-да ли от помпата
-да ли от камината
Ако е камината с колко да намаля ребрата за да има по голям ефект ?
Ще дам и снимки за улеснение .
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8189662
Легенда:
10/50-10 броя на ребрата ,50 височина на ребрата AL
Л-лира 1500 вата
Бойлер 3000 вата
Последна промяна от tsvetan4462 на чет окт 09, 2008 4:39 pm, променено общо 8 пъти.
ssi - специалист
Предполагам потока през радиаторите е станал твърде малък и затова не може да се затопли целия. Може да е от много неща. По добре нарисувай двете схеми на свързвания(преди и след интервенцията) и нивата на печката, радиаторите и разширителния съд. И още нещо.. входа на всеки радиатор е отгоре, но изхода е хубаво да е отдолу и от другата страна.
tsvetan4462 - напреднал
Входа е отгоре ,а изхода е отдолу
Takezo Sensey - модератор
На първо време се опитай да не пускаш бойлера .
tsvetan4462 - напреднал
Общия брой на материалите е следния:
58 глидера по Н500(150W на 1 бр. гл.)
40 глидера по Н350(110 W на 1 бр.гл.)
Лира 1500 W
Серпентина бойлер 3000 W
Помпа на с-мата - 92 W
Time2Burn - специалист
А имаш ли автоматични обезвъздушители по системата, и въобще поне два три пъти трябва да обходиш и да обезвъздушиш всеки един радиатор при работеща система.
galin.com - специалист
Очевадно е че си претоварил системата. Трябват ти още 4-5 киловата мощност или в производство или в икономия. Ако по стария вариант ти е трябвало още малко за да стоплиш стаята защо си удвоил мощностите навсякъде ?
Аз какво бих направил. Махам от 20/50 5 ребра. От 25/50 - 8 ребра, от 30/35 - 10 ребра и лирата. И задължително връзките на водата на кръст горе ляво-долу дясно или горе дясно-долу ляво.
tsvetan4462 - напреднал
Има автоматичен обезвъздушител и съм обходил с-мата.
tsvetan4462 - напреднал
На въпроса на galin.com -Ако по стария вариант ти е трябвало още малко за да стоплиш стаята защо си удвоил мощностите навсякъде ?
отговора е ,че "МАЙСТОРА" каза така и съжелявам ,че не се проверих до какво може да доведе тази глупост на "МАЙСТОРА"
tsvetan4462 - напреднал
Връзките са накръст .
Сега общата мощност е 17,6 КВт.,а ако махна от 20/50 5 ребра.
От 25/50 - 5 ребра, от 30/35 - 10 ребра ще е общо 15 КВт.
ще се балансира ли и ще има ли загряване на целия радиатор?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: