Най - вълнуващия въпрос зимно време.
aromat - специалист
Здравейте! Помогнете ми със съвет къде е най-удачно да се разположи разширителния съд и дали ще е фатална грешка ако е свързан на тройник към един от радиаторите. Задължително ли е да се свърже веднага след камината? :?
donnna - специалист
а отворена или затворена система иде реч???
aromat - специалист
ами....ако правилно съм разбрала всичко което съм изчела в сайта иде реч за отворена система на два кръга
donnna - специалист
при отворена система мисля че няма значение къде е вързан разширителя, само трябва да е над всичко / серпентини, лири, радиатори, котли/ в системата...
Bobivan - специалист
Човека е написал -камина-значи е отворен разширителен съд!!Моя съвет е да го вържете веднага след изхода на топлата вода,като самият съд може да е изкаран в някоя друга стая..
crez - майстор
Моят е в банята с трайник от радиатора и е на 1м по-високо от най високата точка,а тя е точно този радиатор. Работи безотказно.
aromat - специалист
благодаря ви за бързите отговори....явно има различни варианти, които биха работили добре
sian - специалист
aromat написа:
Здравейте! Помогнете ми със съвет къде е най-удачно да се разположи разширителния съд и дали ще е фатална грешка ако е свързан на тройник към един от радиаторите. Задължително ли е да се свърже веднага след камината? :?

Сложете го над камината мах.високо и сжържете с изхода с метална тръба от която мoже да разклоните подаващите към радиаторите.Идеята е при кипене газовата фаза да отива в разширителя.Изпробвано е при системи без ups и няма проблеми ако системата е изпълнена гравитачно.

Тема "Проблем с мястото на разширителния съд..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: