Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zheleff - специалист
Имам котел Viadrus ползвам Кузбаски въглища /поради липса на други/, но винаги след като престана да зареждам нови една част от старите въглища остават в котела. Само са си променили цвета и са станали трошливи и естествено негорящи. Къде греша?
Takezo Sensey - модератор
Некачествени въглища , пепел , "камъми".
"Недоузрели" въглища , или "заплескваш" котела и не може да изгаря всичко. Опитай да слагаш по по малко.
zheleff - специалист
Не е от заплескване на котела, просто си гори перфектно, до момента в който почва да пада температурата и така остават недогорели въглища. Примерно ако го напълня хубаво след около 5 часа започва да изтива и ако не сложа още въглища умира, като остават недогорелите въглища.
Transporterr - специалист
може би въздуха не влиза добре в огнището ,ако има долни отвори (под нивото на огъня) опитай да ги оставиш отворени,иначе ако е достатъчна висока температурата вътре не виждам защо да не горят...може пък да не са "качествени" въглищата..
teoto - специалист
Некачествени въглища. И при мен е така. Миналата година с едно зареждане изкарвах 12-14ч. , а сега зорлем 8-9, като остава по същия начин неизгоряла купчинка.
yakinceto - специалист
Здравеите.Най вероятно и според мен да са калпави въглищата, но искам да попитам според вас кое е по добре с горно или долно горене да се пали котела.Защото ако го поддържам качествено за един ден ми гори един чувал ,а тва е 12лв. и 40кг. :?
zheleff - специалист
Май сте прави за калпавите въглища ама са си такива. Питам се дали ако клапата за кумина е постоянно отворена максимално ще губя много топлина? А и ще ми е интересно да чуя отговори за начина на палене. Аз лично слагам въглищата и върху тях малко дръвца. Разпалва се добр ама от там насетне ....
yakinceto - специалист
Първо паля с дърва , като пълня догоре котела да направи хубава жар , после сипвам 1/3 от чувала с въглища и почти напълно затварям клапата за комина , но това държи към 4 часа.След това пак и пак......,но само въглища.Но нека и други споделят.
ra4o - специалист
Като чета, май запушвате котела. При първоначалното зареждане се разпалват всички въглища перфектно, но ако после сложите отгоре други, започва едно много здраво пушене през комина и бавно разпалване. За да не става така разръчквате жарта от единия край на скрата докато видите ребрата й. Слагате нови въглища в другия край върху старата жар и това е. След 1 час, пак 2 лопати.
Важното е да има откъде да влиза въздух.

Тема "Защо въглищата в котела не изгарят?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: