• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
djface - напреднал
Направил съм си локално парно и съм свързал парното и с бойлера, преди бойлера имам лира и след лирата е бойлера, проблема е че не достига топла вода до лирата и бойлера. Към другите радиатори няма проблеми всичко е както трябва. Мисля, че не е обезвъздушен бойлера. Някой може ли да ми каже дали трябва да сложа някакъв клапан на бойлера или нещо подобно.Или ако можете да ми пратите скица, и другия проблем ми е че, от печката където излиза топлата вода постоянно капе, слагах калчища-тече (мисля че обгарят), слагах и тефлонова лента и с нея не става. Някой ако може де ми помогне ще съм му много благодарен! :?:
montoya - майстор
Клапани не ти трябват, а обезвъздушители и на лирата и на бойлера.
Схеми на свръзване на лира и бойлер във форума има доста и ако потърсиш сигурно ще намериш твоята схема, но ако искаш да ти се помогне дай малко повече информация за системата /отворена или затворена, колектори или големи тръби/ и някаква схемичка на разположението.
Time2Burn - специалист
И проблема с калчищата е сложен, нещо не ми се вярва да обгарят. Дай снимка
tysonlkr - специалист
Каква ти е системата отворена или затворена?
Каде си сложил разширителният съд :?
илко илиев - специалист
аз слагам на бойлера на изхода ,тоест на студената вода е дин кран изпразнител и по този начин обезвъздушавам серпентината на бойлера и до сега съм нямал проблеми-правил съм по този начин поне 20-тина
Time2Burn - специалист
Баце и това е вариант, ама нали се сещаш че въздуха остава във подаващата тръба, щото там е по - високо, или в горния край на серпентината.
BaiGrozdan - специалист
djface написа:
Направил съм си локално парно и съм свързал парното и с бойлера, преди бойлера имам лира и след лирата е бойлера, проблема е че не достига топла вода до лирата и бойлера. Към другите радиатори няма проблеми всичко е както трябва. Мисля, че не е обезвъздушен бойлера. Някой може ли да ми каже дали трябва да сложа някакъв клапан на бойлера или нещо подобно.Или ако можете да ми пратите скица, и другия проблем ми е че, от печката където излиза топлата вода постоянно капе, слагах калчища-тече (мисля че обгарят), слагах и тефлонова лента и с нея не става. Някой ако може де ми помогне ще съм му много благодарен! :?:
Ако не достига топла вода до лирата и бойлера, една от причините, както сам си се досетил е въздух в този кръг.Както ти е казал Монтоя, монтират се обезвъздушители/за мокро помещение, може и автоматични, в най-високата точка на кръга/, като при отворен разширителен съд, самият той трябвя да е по-високо от най-високата точка на системата.Ще се опитам след малко да постна снимки как е при мен свързването.
Що се отнася до другият ти проблем, решението е просто.Купуваш си червен или черен високотемпературен силикон, намазваш около резбата, навиваш кълчищата и пак мажеш със силикона, след което навиваш тръбата или колектора и воала-няма теч.

Прикачен файл

100_1514.JPG
обезвъздушител
100_1514.JPG (51.88 KиБ) Видяна 3910 пъти

Прикачен файл

100_1516.JPG
При свързване на лира и бойлер на един "кръг" към бойлера да е по-малкото съпротивление на водата.
100_1516.JPG (46.37 KиБ) Видяна 3910 пъти

Прикачен файл

100_1518.JPG
Червен силикон и кълчища.
100_1518.JPG (63.79 KиБ) Видяна 3910 пъти
montoya - майстор
Колегата се е регистрирал, пуснал си е проблема и ще чака да се оправи от самосебе си. Без допълнителна информация и господ няма да му помогне, но явно си грее водата на ток и не му е належащо.
илко илиев - специалист
някой път когато завиваш примерно коляно от печката ,тече проблема е в колената ,случвало ми се е имат заводски шупли.когато не ти работи помпата капе ли.око не капе смени си коляното и ще се оправи.аз работя само с тефлон,но от широкия,той е и по дебел и съм нямал проблеми
djface - напреднал
благодаря ви много за предоставените снимки, днес говорих с майстор и той ми каза да го направя както си ми описал, а за теча ми казаха да навия калчища и след това отгоре с боя.
Благодаря ви много!!!
  • 1
  • 2

Тема "малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: