Най - вълнуващия въпрос зимно време.
imb_bg - напреднал
Здравейте
форумът ви е много хубав и ми помогна в много отношения при ремонта ми тази година.
Имам следния въпрос
Направихме с един приятел локално парно всичко е наред топли си добре котела гори добре само дето от начало при първоначално загряване на водата се чува звук в котела като врене на вода и от обезвъздушителя излиза въздух.
това се случва горе долу при всяко зареждане.
Имам навсякъде обезвъздушители.
Възможно ли е да се получава това от лоша нивелация на на котела?
в задната част е обезвъздушителния клапан.
Като поставя нивелира върху котела показва че всичко е точно.
но той е с изолация и не мога да видя нивелацията на водната риза.
Ако някой е имал подобен проблем или може да помогне ще съм много благодарен.
hsam - напреднал
Здравейте !
На практика,изхода на топлата вода трябва да е малко по-на високо,но това няма нищо общо с вашият проблем .
Напълно нормално е ,когато запалите котела,водата в него е все още студена-силният огън загрява бързо долната част на котела респективно и водата, и т.к. тя неможе бързо да се "обърне" в системата,се получава това завиране на водата,и от тук звука,който чувате.
Ако подгрявате котела с по-слаб огън-този ефегт няма да го има !
За сега с поздрави hsam !
imb_bg - напреднал
Снощи повдигнах малко котела от страна на изходящата тръба излезе доста въздух но пак се чува звук макар и по малко дали да повдигна още??
kig
Имам няколко въпроса.
1.Колко е дебела водната риза?
2.Има ли включена помпа в системата?
3.На каква температура св включва помпата?
4.Колко вода събира котлето?
До повдигането не е нужно повече от 1см на 1 м денивелация.При системите на "смотек" както се казазва наклона на тръбите трябва да е 1 %
imb_bg - напреднал
котела е стоманен 30 кв турско производство във файла има снимка и спецификации някъкви, не знам каква му е вместимостта
има помпа VIlo включва се на 35 градуса котела е с електроника и тези градъси за зададени

Прикачен файл

mkk.JPG
mkk.JPG (59.49 KиБ) Видяна 3966 пъти
kig
По принцип такова завиране се получава когато водната риза е много малка а нагревната площ е по голяма.Може би това ти се получава до като ти се включи помпата и после спира ,защото помпата започва да върти водата по бързо .Пробвай ако може да се намали температурата на включване на помпата.
filmatoplo - майстор
Монтирам доста такива котли , при първо начално пълнене с вода и обезвъздушаване излиза бавно доста въздух . Аз монтирам обезвъздушител непосредствено на изхода на топла вода и при монтаж и пълнене една вечер оставам помпата да работи цяла нощ на другия ден проверявам за въздух и тогава паля , по време на работа пак вадя малко въздух . Понеже конструкцията на ризата е тръбна и се задържа тук там . Помпата с този котел винаги включвам с отделно термореле ТР-6 на фирма Интиел- Поморие имаги по фирмите за ОВ , понеже вградения нещо нее удачен , датчика на релето поставям при фабричните датчици на котела в отвора отгоре . Иначе са супер котли супер машини с две ръце ги препоръчвам . :santa:

Тема "проблем ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: