Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Привет на всички майстори.Проблемът ми е следния:един от глидерите на чугунен радиатор е съвсм леко спукан и сълзи....въпросът ми е има ли вариант да се залепи в домашни условия?Иначе начина с купуване на нов го знам :-D .Благодаря предварително.
Rumen Iankov - специалист
Може с пяна за прозорци ако не е много голям теча.
Time2Burn - специалист
Rumen Iankov написа:

КАКВО??????? :?
yakinceto - специалист
пробваи с течен метал
Rumen Iankov - специалист
С пяната направих в къщи на един чугунен радиатор.Имаше теч между снадките и пръснах малко смяна и така изкара 5 години без да тече.Е малко грозно стои но все пак е решение.Но нека и други колеги се изкажат. :)
emil_v r - майстор
Time2Burn написа:
Rumen Iankov написа:

КАКВО??????? :?

Ха, хааа , не ми е смешна толкова идеята да се лепи чугун с пяна ,
или с плюнка от мъжка камила , или да не казвам с кво ...

ми реакцията на Тайм2
:-D
montoya - майстор
С епоксидна смола /в училище по практика сме лепили двигателен блок на ЗиЛ 130 и държи много яко ако се направи както трябва. Ограничава се пукнатината с малка бургия в двата края и пукнатината се задълбочава под ъгъл 45градуса и се залива с епоксидна смола/ или поксипол или пък с електрожен с чугунен електрод, само че трябва два фаража да се пази от пръските шлака.
2v6 - майстор
tanatos написа:
Привет на всички майстори.Проблемът ми е следния:един от глидерите на чугунен радиатор е съвсм леко спукан и сълзи....въпросът ми е има ли вариант да се залепи в домашни условия?Иначе начина с купуване на нов го знам :-D .Благодаря предварително.
С "Капчица" или друг вид каноконлит.
За целта трябва в радиатора да има вакуум - отгоре трябва да е затапен, а отдолу да се източи. Това се отнася и за метода с пяната.
Влагата и в двата случая помага, така че не е нужно да се суши!
илко илиев - специалист
ако можеш и ако е дупчица набий една клечица и няма да имаш проблем,а пък и чугуна се заварява със специални електроди,мисля че бяха блюлер за чугун заварявал съм и става

Тема "Бързо решение на проблем-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: