Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lordvlad - напреднал
Здравейте някой може ли да каже някакви отзиви за пелетни камини Ренесанс на Ерато. Предстои ми да купувам камина на пелети и не мога да се ориентирам за камина с добро качество с прилична цена.

Отзиви и за други пелетни камини ще са от полза.

Благодаря предварително!!!
fbr - майстор
Доста хора се инересуват от тези пелетни котли,но интересно ми е дали са осигурени с гориво.Как се получава това гориво ,и дали няма да се натресеш пак на някой монополист за доставка на това гориво.
Time2Burn - специалист
Аз имам такава, удобно е че и жената се оправя с нея. Качественото гориво май ми идва малко скъпичко. Недостатък на тези камини е малкото киловати които предлагат. Мойта ми я дадоха за 22КВ ама май е не повече от 15.
Еко горивото е редно да поевтинява, предвид по - голямото производство (в сравнение преди 2 години), но тук в БГ то поскъпва :cry:

Неясно защо поскъпва а и предлагането става по - голямо.
Май от другия сезон ше си слагам котел, няма как.
Takezo Sensey - модератор
Time2Burn , чул съм че може да работят и с костилки от плодове. :wink:
Time2Burn - специалист
И аз така съм чул, ама от къде да ги намеря тея костилки???
lordvlad - напреднал
В интернет като се поразровиш и като прочетеш по форумите, пелети се предлагат. Но са с доста противоречиви цените :). От 360-280 лв. на тон. Със сигурност излиза по-скъпо от дървата, но аз искам да отоплявам 100кв мезеонет, като 50 кв. са подпокривно пространсво. И понеже се прави основен ремонт, мисля покрива да го направя с достатъчно изолация че да ми трябва минимално енергия за отопление. Стените са 30 сантиметра дебели единична тухла и на тях ще сложа 6 или 8 мм изолация, зависи какво ще препоръчат специалистите. Дограмата е сменена! Целта е минимални загуби и от там по-малко разходи за отопление!

Затова ще съм благодарен на хората с опит в камините на пелети, ако могат да препоръчат подходяща марка.

П.п забравих да спомена, че трябва да е с водна риза!
Time2Burn - специалист
Като се поразровиш малко в интернет виждаш всякакви цени на пелети. Особеностите са че по - евтините са само за Велинград, да речем, или в Бургас. В София се предлагат пелети на цена 400 лв и нагоре, имаше едни за 360 лв ама те освен пепел - друго не правят. Миналата година имаше хубави пелети на 300 - 330 лева, сега вече са 400, и като им сложиш и транспорт - какво става? Да не говорим че свършват бързо и трябва да транспортираш по няколко пъти на сезон, аз 2 тона ги опуках само от октомври досега, за тях дадох 700 лева, ама са гадни та гадни.
Не е толкова удобство, колкото изглежда!
LazarGanev - "Велик майстор"
Time2Burn написа:
И аз така съм чул, ама от къде да ги намеря тея костилки???
Как от къде? От един казан сливова остават много костилки. Колкото повече сливова изкараш през лятото - толкова по-добре ще си зимъска! :-D

Тема "Камини на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: