Най - вълнуващия въпрос зимно време.
traura - помощник
Здравейте.Виждам,че ема доста компетентни инсталатори на парно.Попрочетох доста из форума но неможах да си отговоря на моя въпрос така,че моля ви дайте мнение :prayer: Става въпрос за затворена система,газов котел 24кв.,инсталацията е направена с колектор-на един етаж.На най далечната стая-/на около 12-14 метра от колектора/свързан радиатор 15 глидера Н-500 с ф-16ал.вл. а стаята е 24кв./2.40 .Искам да добавя още глидери-въпроса ми е колко.Колко глидера Н-500 мога да сложа най-много при това сечение на тръбата и това растояние?Благодаря на всички! :)
dmi - специалист
тия са ти напълно достатъчни
traura - помощник
В стаята остава студено в сравнение с другите-котела има капацитет да захрани още глидери спокийно-така,че ако не е проблем и някой може да ми каже.....Колко глидера Н-500 мога да сложа най-много при това сечение на тръбата и това растояние?Благодаря на всички!
LazarGanev - "Велик майстор"
А какъв е проблемът? Може да притвориш крановете на другите радиатори. Пробвал ли си ?
Takezo Sensey - модератор
24 квадрата по 2.4 височина = 57.6 кубически метра въздух

58 х 65 вата = 3770 вата

3770 вата при Н500 може да получиш от :

22 глидера , при температура на водата от 70-90 градуса

или

55 глидера :shock: , при температура на водата 45-55 градуса

Е те т'ва е . :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, пич! Ти ми събра очите с тая сметка! :shock:
По твойте сметки, аз живея в ледена пещера! :lol: :lol: :lol:
Я, коригирай някои числа... :)
Takezo Sensey - модератор
Master_Kenob когато takezo говори и LazarGanev - мълчи.

ШЕГИЧКААААА

Я да чуем твоето компетентно мнение - аз само така да те провокирам .

Щото знам ,че ме следиш отблизо и искаш да си като мен - ама няма . :wink: :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
takezo написа:
Я да чуем твоето компетентно мнение - аз само така да те провокирам.
Щото знам ,че ме следиш отблизо и искаш да си като мен - ама няма .
След тоя лаф, направо се почувствах преследван! :-D Моля, Администрацията да вземе мерки по въпроса! :-D :-D :-D
Усетих се под една голяма лупа или по-точно върху предметното стъкло на некой микроскоп! :-D
Некой ходи по мен във Форума и търси къде да ме провокира!!! :shock: :shock: :shock: УжасТ! :-D

Е, верно, Таке`, нема как да съм като тебе, след тая върховна простотия дето изрече - 24 квадрата стая с таван дето почти го стигаш с ръка, да се топли с 55 глидера! Ха! :shock: Ти направо такова Таковата не целата концепция за отопление с радиатори. Без да питаш съществени въпроси и...
Но сериозно по темата - тия дни, ако изобщо се наложи. :)

Аре, сопри се малко, нищо че си от Перник. :-D Тоя форум го четат и хора (регистрирани или не) дето нищо не вдяват по въпроса - не им всявай Шок и Ужас, за да се направиш на... Некакъв! :cool:

Иначе, LazarGanev го чета с интерес, а тебе... напоследък... за забавление. :lol:
----------
П.П. Караш VW-Голф, познах ли? :-D :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Долу-горе си на ръба на капацитета на тръбата - разстоянието е голямо и добавянето на още глидери вероятно няма да доведе до търсения ефект - само с проби може да се провери, но предполагам, че нямаш за цел да превръщаш къщата си в лаболатория за експерименти :-D . Съветът ми е да притвориш останалите радиатори и да вдигнеш температурата на водата. Другият вариант е да пуснеш още една тръба ф20 за вход на радиатора, а първитв две да ги вържеш заедно на изхода (или обратно - както ти е удобно)
Time2Burn - специалист
Според изчисленията ми са ти необходими минимум още 2 глидера

Тема "Брой глидери-колко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: