зравейте.и аз барабар петко с мъжете реших да се топля тази зима с камина.взех си печка на Герканд техните най ми харесаха на външен вид.взех си и кюнци сглобих я и о УЖАС.първо от фирмата забравили да ми кажат че печката е намазана с някаква боя.ужасно пуши.обаждам се аз във фирмата разправям се,отварям проветрявам.после разбирам че нещо не е наред.при всяко отваряне на вратичката-кълба дим напълват стаята.имам бебенце и никак не е приятно.прави ми впечатление че когато огънят се е разгорял хубаво не пуши а като е намалял пламъка и отвориш да сложиш дърво пуши.печката има над огнището ламарини които насочват дима към горната предна част на печката и от там през процеп 40 на 2 см към комина.от фирмата ме посъветваха да махна едната ламарина.като че ли малко се оправиха нещата но пак пуши.къщата ми е нова с комин от коминни тела 20 на 20 см.печката е с димоотвод 130.комина ми е над билото но малко към 30 см.къщата е на 1 етаж и като цяло комина не е много дълъг.има отгоре една шапка която май тя бърка работата.горе завършва с два отвора с приблизителни размери 15 на 15 см.умирам от яд.някои пробиват стъклото прекарват един кюнец и се топлят а ние основно проветряваме.доста изчетах във форума и мисля че всичко е наред.помагайте.мерси
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoycho.dadao
- специалист
18 мнения в "помагайте-печката ми пуши."
илко илиев
- специалист
като изиза от печката кюнеца ,докато отиде на розетката но комина трябва да има наклон тоест откъм печката към розетката да върви нагоре иначе ще връща и ще пуши
stoycho.dadao
- специалист
ето я и печката.мислите ли че не съм я свързал правилно.ако махна едното коляно мислите ли че ще се оправи.в казармата имахме 5 метра хоризонтален кюнец и не пречеше.да вдигна ли комина с 1 метър.
Прикачен файл
DSC00437.JPG (67.86 KиБ) Видяна 16625 пъти
Прикачен файл
DSC00438.JPG (79.12 KиБ) Видяна 16625 пъти
stamenov1
- специалист
Като гледам от снимките си с ПВЦ дограма на всякъде, а тя уплътнява добре. А за камината е нужен и свеж въздух, иначе се образува нещо като вакум в помещенията и за това камините пушат в такива стаи. Отделно като отваряш вратата на камината, клапата на комина трябва да е максимално отворена, и да отваряш вратата бавно, за да се нормализира циркулацията в самата камина, Геркандите имат малък димосборен обен над вратичките.
Master_Kenobi
- V.I.P.
И колко е височината от розетката до края на комина?
stoycho.dadao
- специалист
комина наистина е външен.от коминни тела и е облицовън с имитация на тухлички.оставям често отворено да влиза въздух.дали да махна шапката на комина и да вдигна още 1 метър.лошото е че покрива е с ондулин и не може много да се стъпва отгоре.особено сега като е студено.изолация на целия комин ли трябва или само на частта над нивото на кюнеца.сега гаря кофти дърва.ще взема тези дни букови.дали и те така пушат.мерси за бързите отговори
stoycho.dadao
- специалист
от розетката до върха най много 3 метра
Master_Kenobi
- V.I.P.
stoycho.dadao написа:от розетката до върха най много 3 метраМислиш ли? Нали си на един етаж, с покрив ондулин, значи може да не е много стръмен. Може ли да го премериш по-точно утре?
П.П. Моля, пиши по-четливо: интервали, главни букви, нови редове...
Мъчим се като те четем сега.
stoycho.dadao
- специалист
Извинете за правописа.Просто бързам да пиша.
Вдигам нивото с поне 1 метър и облицовам и после ще споделя резултата.
Печката няма клапа за комина,имам клапа за входящия въздух.Отделно ли трябва да се сложи.Мерси.
Вдигам нивото с поне 1 метър и облицовам и после ще споделя резултата.
Печката няма клапа за комина,имам клапа за входящия въздух.Отделно ли трябва да се сложи.Мерси.
- 1
- 2
Тема "помагайте-печката ми пуши." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература