Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нямам опит с тези неща, но не знам струва ли си да викам майстор за такова нещо!
става въпрос за отопление на магазин 40кв.м. като под него има склад 30кв.м. Магазина има големи витрини, няма изолация и е на партер.
мисля да поставя печка с водна риза в склада и един радиатор в магазина. Комина съм го проектирал вече.
Ще ми трябва ли помпа и всичко останало, след като става въпрос за една мини затворена система?
Моля за съвет!
...
и също така има ли вариант за отопление с въздуховоди?
пе4ката е в склада, който е под магазина!
благодаря предварително!
п.с. само да вметна 4е сега сам с климатик, но е студенко,а по4ти не го спирам, няма отпляеми стени, с изклю4ение на тавана
Последна промяна от dj_ivo на нед яну 04, 2009 12:27 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Музикален магазин ли ще отопляваш? Ако да, задачката е доста по-сложна.
ResidentEvil - специалист
Аз съм виждал в няколко магазина отопление чрез камина с водна риза. Повечето от магазините използваха вместо радиатори, най-различни конвектори, но много шум вдигат според мен.
tysonlkr - специалист
Нали си наясно че за утоплението с камина, ще трябва някой да поддържа гореното във въпросната камина :roll:
Няма да ти трябва помпа щом ще поставиш печката на по ниско ниво от радиаторите :wink:
Правилно трябва да си направиш сметка каква печка ти трябва и какви и колко на брой радиатори ще са ти необходими за да се стопли помещението :wink:
BaiGrozdan - специалист
tysonlkr написа:
Нали си наясно че за утоплението с камина, ще трябва някой да поддържа гореното във въпросната камина :roll:
Няма да ти трябва помпа щом ще поставиш печката на по ниско ниво от радиаторите :wink:
Правилно трябва да си направиш сметка каква печка ти трябва и какви и колко на брой радиатори ще са ти необходими за да се стопли помещението :wink:
Може и да не му трябва помпа, ама дали ще се стопля бързо без нея?
илко илиев - специалист
тази печка съм си я правил аз със водна риза. а тези снимки са от парното на моя дядо и е направено така че топли и без помпа.сложих му я защото той пожела но не я пуска никога

Прикачен файл

IMGP0002.JPG
IMGP0002.JPG (58.7 KиБ) Видяна 5167 пъти
илко илиев - специалист
за това че може и без помпа

Прикачен файл

IMGP0008.JPG
IMGP0008.JPG (58.91 KиБ) Видяна 5165 пъти
илко илиев - специалист
само съм сложил един байпас

Прикачен файл

IMGP0009.JPG