Купих керамичен плот с два газови и два електрически котлона и сега трябва да свържа газовите котлони с бутилка. Въпросът ми е какъв редуцир вентил да купя и каква марка (от гледна точка на надеждност) трябва да търся. По магазините намерих едни на фирма Ивайло, но честно да си кажа не бях очарован от тея самоделки, които все едно аз съм ги правил в някой гараж (да не ми се обижда производителя, ама си е истина
). Тази фирма предлага за ниско налягане (3kPA) и за високо налягане. Какъв трябва да купя (предполагам за ниско). Ами.....изобщо не е много писано по темата и реших да питам!
Предполагам маркуча за газ също е по-специален. Например в Практикер ми продаваха един оранжев (8мм) който добре, че не го купих защото опитах да го вкарам във вентила на фирма Ивайло и това се оказа невъзможно. Има ли различни диаметри??? В Практикер консултантите казаха че продават само това??? Абе не са в час явно. Ами това е, ако някой е правил подобно нещо в момента ще се радвам да сподели.

Предполагам маркуча за газ също е по-специален. Например в Практикер ми продаваха един оранжев (8мм) който добре, че не го купих защото опитах да го вкарам във вентила на фирма Ивайло и това се оказа невъзможно. Има ли различни диаметри??? В Практикер консултантите казаха че продават само това??? Абе не са в час явно. Ами това е, ако някой е правил подобно нещо в момента ще се радвам да сподели.