Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sveteca666 - напреднал
Здравейте, искам да попитам някой отплява ли се с такъв котел?
Как го зарежда, по колко му слага, моля за мнения и коментари
Последна промяна от sveteca666 на вт яну 06, 2009 2:10 pm, променено общо 1 път.
sveteca666 - напреднал
Благодаря, но това е за газов котел, а аз търся за котел на твърдо гориво
Тани - модератор
Следва да изпратя инструкция за твърдо гориво и ти да ми кажеш че не е за твоя котел ! Хайде да я пропуснем тази стъпка и направо да си кажеш модела :-D

ПП не е етично спрямо останалите потребители да преместим разговора на лични , затова отговарям тук
http://www.junkers.bg/docs/manuals/supraclass_s.pdf
abc - напреднал
Аз сън на такъв, но какно точно те интересува?
sveteca666 - напреднал
Как го зареждаш, колко ти гори, с какви въглища го караш? И пуши ли отгоре? Засега толкова после пак :-D
a_stefanov - напреднал
Котела гори основно с донбаски въглища.(може и дърва, ама трябва да се обслужва по често). Моят гори постоянно, даже не го гася и като го чистя. Когато е добре изчистен не пуши, а когато се позадръсти пуши здраво. Не е лошо да има регулатор на тягата на комина. При мен е тягата е толкова силна, че дори при затворен клапан на пушека не може да се регулира горенето. Като се регулира подходящата тяга работи идеално. Почистване на пепелта - 1 път на ден. Допълване 2 -3 пъти. разход 25 кг.въглища на 24 часа /16kw.общо обслужване на ден 15-20 мин. Почистване 1 път на седмица за 10 минути.

Тема "Някой отплява ли се с котел Юнкерс на твърдо гориво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: