Най - вълнуващия въпрос зимно време.
prascho - майстор
привет на всички. Загубих се малко и се появявам с едно спешно питане. Котелът ни тече и баща ми реши едва ли не за един ден с какъв котел ще го подменяме. Аз нямам възможност да движа нещата но съм притеснен от краткия срок, в който взе решение и условията все пак. Гаранцията мисля е само една година и е турски. Няма и клиенти, с които да е разговарял. Пускам и снимка на котела с питане дали някой има сведения за този котел и по-възможност да ги сподели. Спрял се е на 30 киловата мощност с вентилатор. Притеснява ме, че е само на твърдо гориво. В момента се говори точно за алтернативни източници!!!

Прикачен файл

kotel1.jpg
kotel1.jpg (75.47 KиБ) Видяна 8429 пъти
filmatoplo - майстор
системата е Халифакс -синджира се върна ,козата я няма .
filmatoplo - майстор
Бягайте далеко от този вид котли- солитех , по добре виадрус или симе -италиански .
ResidentEvil - специалист
мнението преди моето е пълна глупост. Не му обръщай внимание.
Аз имам точно такъв котел и е супер. Само че моя е с вентилатора, не знам ти такав ли ще вземеш но моя съвет е да е с вентилатор и контролно табло.
filmatoplo - майстор
Дума да не става , тези котли са боклук - ела в Приморско да ти покажа 5 такива монтирани на различни хора , 2 монтирани от мен и 3 от други майстори . Срам ме е да гледам как се мъчат хората , иде ми да им купя други котли . Моя съвет го споделих - Атмос , Ерато-пиротерм,Линг, Мактек,Симе ,Виадрус това е реда по качество . А , забравих мога да ти подаря един ще го сменяме че опуши котелното и изгоря вече 20 кубика дърва до сега пък умря от студ човека .
ResidentEvil - специалист
Много ми е интересно как е изгорил 20 кубика дърва и е умрял от студ ?
Тя не му е била оразмерена системата като хората. Сега ако ми кажеш, че всичката топлина е излязла през комина ще те попитам тогава защо пуши ???
filmatoplo - майстор
Вече писах котела е скапан . Има няма със загубите 25-30 киловата е мощноста на радиаторите , а котела е 60 киловата . И вентилатор му монтирахме и повече от 70 градуса не вдига , жар до горе пък не топли ще кажеш че ризата му е от изолационен материал .Може ли да си представиш че при горене може с ръка да пипнеш ризата от вътре.Който не вярва да слага бас 5000 лв за един Атмос и да дойде да го подкара, падне ли остава парите и взима Солитеха .
prascho - майстор
привет, тази седмица нямах време да погледна мненията във форума. Положително е, че някой е писал. Колкото до котела, този уйкенд го монтирахме. Баща ми отсече и като цяло не търси други оферти тъй като човекът бил познат на негов приятел и се довери напълно. Той движеше този проект. Времето ще покаже дали е било основателно или не. Котелът е с 6 секции, чугун, всяка секция е отделена и оребрена точно като глидер на радиатор. Взе 40 кВ на цената на 30 май с вентилатор. Вчера се чупих и нямах време да го снимам самия котел. Пращам две снимки. Като цяло впечатления не мога да изказвам от сега. Определено поради не доброто уплътнение на кюнеца при пускане на вентилатора пуши котела. Не знам дали е от комина или не. Без вентилатор работи добре за момента. При пробата го заредихме с половин кофа въглища и вдигна температура до 85 градуса, при което го затворихме. В момента е затворен при температура около 55 градуса и я подържа. Любопитното беше, че при включен вентилатор на първа степен запуши леко и от един рапиден винт на предната врата. Явно или ще се ползва без вентилатор или ще трябва хубаво да се уплътни!!
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 11:10 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Все пак имам определен опит като работещ човек и видно беше, че се проведе експеримент у нас с котела. Точно този тип котел хората го сглобяваха за първи път у нас, дори аз дейно участвах в разчитането на схемите и сглобяването./неприятна инструкция с мизерни черно-бели снимки, от които нищо се не види!/. Слава богу, че нямаше проблеми със заварки и течове. Трябваше само тук таме да се попритегне.

Относно стария котел- котлостроене, метален, леко пробит, като тръбата, която свързваше котела с комина беше изцяло запълнена/предполагам от теча в самия котел и липсата на каквато и да е достъпност за почистване/. Какво да го правим??? скрап или ремонт, като се използва за резерва при аварийни ситуации?

Имахме леки притеснения, че пушилката се дължи на комина, който се стеснява в подпокривното пространство. При допълнителното зареждане попитах баща ми и той каза, че при отворена клапа на димоотвода не е пушил котела, дори пуснал за малко вентилатора. Да се надяваме, че няма да има проблеми.
filmatoplo - майстор
След 1 месец ни покажи една от старите снимки и 1 нова да видим колко се е опушил котела и покрил с пепел. Дано не открием разлика. Относно монтажа на котела -напавен е професионално -браво . Щеше да му мяса един четирипътен вентил .

Тема "котел на твърдо гориво???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: