• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gniav - напреднал
задр. имам радиатори които са тръбен тип (едно време ги имаше по големите цехове, тръби с голям диаметър заварени по 4, 6,10 и т.н.хоризонтални и по две вертикални в краищата) и въпроса ми е мога ли да изчисля по някакъв начин колко киловата печка (от тези с водната риза ) да си взема за да се отоплява помещение около 200 м2, че радиаторите да не са нито малко нито повече.Колко куб метра (М3) се падат на киловат или подобно? Ако някой поне се е замислил по въпроса ми, БЛАГОДАРЯ!
filmatoplo - майстор
200 квадрата площ , това отива на 35-40 киловата мощност - дали има такава печка с водна риза.
ResidentEvil - специалист
За радиатори направени от тръби с навита ламарина ли говориш ?
като този например дето ще кача на снимката.

Прикачен файл

dsc013571_147.jpg
радиатор
dsc013571_147.jpg (75.32 KиБ) Видяна 10502 пъти
gniav - напреднал
това искам да разбера един радиатор (ако намеря начин да го изчисля) колко площ му се полага
Ама такъв ли е радиатора за който питаш бе ?
Чаро - Акълия
Мощността можеш да сметнеш при работеща система.
Смяташ разликата на температурата на водата вход-изход. Смяташ дебита в литри на час. Умножаваш разликата и дебита и после по 1,16.
Това е топлинната мощност във ватове :wink:
Така само някой като ResidentEvil може да те насочи.
gniav - напреднал
да такъв но без ламарината
filmatoplo - майстор
Тези тръби без ламели няма да усигуряват добър топлообмен с въздуха По доло дават съвет , който и аз подкрепям .
Последна промяна от filmatoplo на пон яну 26, 2009 7:24 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
gniav написа:
да такъв но без ламарината
Моето предложение е да върнеш тези тръби за скрап и да си купиш радиатори - може и втора употреба.
Подкрепям мнението на Лазар. Върни ги за скраб и си купи нови или втора употреба.
Само не те разбрахме какво искаш да отопляваш склад или хале ? Или дома си ?
  • 1
  • 2

Тема "изчисляване на мощност на радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: