Най - вълнуващия въпрос зимно време.
От няколко седмици имам камина Дипломат 11 http://www.totaltherm.com/?go=products& ... egoryId=25 . Пробема е че стъклата се зацапват много бързо за 10-15 минути работа на камината и са черни почти не се вижда пламъка. Дървата са сухи ,когато при загрята камина ги забърша с вестник се запазват чисти малко повече но до половин час пак са черни. Комина има добра тяга 20 на 30 см. е и с височина около 5 метра ,много лесно се разпалва първонначално и бързо тръгва огъня. Прави ми впечатление ,че в момента на отваряне на вратата на камината от нея излиза дим и след това не пуши.Имам термо реле на помпата и тръгва при 65 градуса. Ако някой е имал подобен проблем моля да помага :wallbash: :?:
Последна промяна от monte на нед яну 11, 2009 6:07 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
Ухааа , поздрави много е красива виждал съм я на живо .Тя си е направо мебел ...

На въпроса : клапата за първичен въздух . (горната) трябва е напълно отворена , клапата на димоотвода също (ако има такава).

Дръвцата , мааалко по назад от стъклата , ако може в дъното.
Така наречената стълкокерамика (стъклата) , е Ки-Тай-Ска .Демек е малко вероятно да са "пиролизни" - самопочистващи.

Опушва се - няма как :|
popovvv - специалист
Прити са решили този проблем като точно над стъклото са оставили няколко отвора във вратичката, а зад тях е заварена ламарина под 45гр.
През отворите непрекъснато се засмуква въздух който, се насочва надолу от ламарината зад тях обдухва, стъклото и издухва пламъците и саждите към задния край на горивната камера, стъклото се зацапва много по-малко, но пак трябва да се чисти всеки ден.
П.П. В сайта за камини който сте посочили вижте модела ХИТ-ясно се виждат отворите над стъклото за които Ви говоря, а от вътре е заварена ламарината под 45 гр.
Takezo Sensey - модератор
popovvv , ти го каза :wink:

При Прити - е веднъж в седмицата :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
monte написа:
... Комина има добра тяга 20 на 30 см. е и с височина около 5 метра ,много лесно се разпалва първонначално и бързо тръгва огъня. Прави ми впечатление ,че в момента на отваряне на вратата на камината от нея излиза дим и след това не пуши...
Любопитствам. Как 20/30? Наистина ли е толкова голям, направо огромен отвора?
Благодаря за бързите отговори :prost: .Горната клапа е стегната много силно фабрично и не се движи но веднага ще я оправя. Комина е правен специално за камина и между него и камината има кюнец от нераждавейка с фи 130 и дължина 1200мм и един прав ъгъл. Клапата на димоотвода съм я махнал по съвет на майстора :?: но мога да я сложа,тя е от обикновена черна ламарина.
Днес разглобих декоративните капаци и раздвижих горната клапа, оказа се че капка от заварка я блокира. И ето че при отворена горна клапа цял ден вече стъклото е чисто. Благодаря на колегите takezo
и popovvv
:respekt: и :prost:
илко илиев - специалист
аз го чистя всеки път като я паля с една гъбичка дето от едната страна са по грапави ,слагам малко бинго ОВ това дето е на прах и снего забърсвам с малко водичка и след това с тоалетна хартия го забърсвам и става като ново..пробвай и ще се обедиш
Sigi - специалист
Аз почиствам стъклото на камината с две-три капки Медикс за фурни и загорели мазнни. Много е ефикасно.
Time2Burn - специалист
Почиства се със сода каустик за успешно отсраняване на закоравели загари. Малко сода, една гъба и домакински ръкавици...

Тема "Бързо зацапване на стъклата на камина- проблема е решен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: