Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 12, 2024 10:56 pmliusien написа:
пет юли 12, 2024 8:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
Люси, ужасен си!
Нямаш ли приятели, с различна техническа грамотност?.....................
Трифоне, приемам забележката ти! Ужасен съм, защото не знам и искам да се науча! Лошото е, че и вие сте "ужасни", защото не отговаряте на въпросите ми, а само ми се карате! Не съм казал, че издребнявам до някой лев за излишни фитинги и каквото е необходимо още! Просто, не знам какво да купувам, защото нямам отговор на въпроса - може ли да свържа директно бойлера към газовия котел?!... Трябва ли буфер, трябва ли помпа.......... Нямам схема на връзване, а най-лошото е, че не съм купил все още газовия котел!!! Когато го монтирам на мястото на сегашния, вече визуално ще се ориентирам има ли отделни тръби за серпентината на бойлера!... Не разбрах въпросът ти за приятели с "различна техническа грамотност"....... Мисля, че ръцете ми не са там, където не огрява слънцето! Май избързах с писането днес... Трябваше да съм купил котела, да съм го монтирал и чак тогава да пиша. Така и ще направя! Сега спирам да пиша, а когато съм готов с новия котел, ще пиша отново!... Моля да ме извините, че в момента ви губя времето! Приятни почивни дни от мен!!! :)
Литератор! Това ти е ужасното. Пак се върнах и четох, то чувства, то разсъждения... Никъде не бе споменал, че нямаш газов котел! Сигурен ли си, че не пише жената ти??

Пиши: Имам това и това
проблем това
въпрос онова

Три-четири реда, ясно, точно. То, човек се обърква какво си мислел, какво си искал, какво ти казали, жената какво искала, ти какво си и рекъл, па то какво било!

Наздраве и хубав уикенд!
LazarGanev - "Велик майстор"
пет юли 12, 2024 10:56 pmliusien написа:
Просто, не знам какво да купувам, защото нямам отговор на въпроса - може ли да свържа директно бойлера към газовия котел?!... Трябва ли буфер, трябва ли помпа.......... Нямам схема на връзване, а най-лошото е, че не съм купил все още газовия котел!!!
Най-хубавото е, че още не си купил нищо! Като си избереш доставчик/сереиз, обявни им, че искаш ти да монтираш и подвържеш котела, попитай за схемата ма свързване на едноконтурен котел и бойлер, купи всичко от тях и ще имаш стабилен консултант, а не като Иванов тук, който да ти дава прумер с камината на сина си. Желая ти успех с избора!
liusien - специалист
Здравейте! Не съм писал от 1-2 месеца. Ще опитам да съм кратък! Не съм купил все още газов котел. Някъде четох, че трябва да внимавам със страната производител на котела, че е възможно да не ми заверят гаранцията! Една фирма ми предлага котел правен в Турция, друга - в Румъния! Най-добре е да е направен в Германия, но не мога да намеря такава фирма... Въпросът ми е - има ли значение страната производител? Става въпрос за пакет с едноконтурен газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1 DE23+NTC+C13x - 14 KW
Моля да ме насочите към фирма в София от която да закупя газовия котел! Някой за да не приеме предложението като "скрита реклама", моля да ми напишете на ЛС.......... Благодаря ви!
liusien - специалист
Здравейте, майстори! Отмина почти един месец от последното ми писане, но никой не е написал нищо!... Както и да е, сигурно си имате по-сериозни ангажименти и не искате да си губите времето с "Литераторът" в мое лице! Хахахаха.... Сега сериозно. Поръчал съм едноконтурен газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1 DE23, 14 KW и чакам да ми го докарат. Купих бойлер неръждавейка 150 литра с две серпентини! Монтирал съм го и съм го свързал с тръбите за топла вода в къщи. Тъй като той има и опция за електрическо подгряване, всичко съм свързал и съм го изпробвал - работи нормално. Днес говорих със сервизен техник и той ми каза, че трябва да монтирам и буферен съд преди бойлера за нормалната и дългосрочна работа на газовия котел. Вярно ли е това и колко литра трябва да бъде той? Ако не се сложи буфер, какво ще се случи? А ако задължително трябва да се сложи буфер, може ли да ми предложите някакъв модел и схемата му на връзване???!!!
Благодаря ви!
idealist - специалист
Котелът ми е BOSCH Condens 2500 W WBC 14-1 DE.
Монтиран през август 2016г. с бойлер 150л. с една серпентина. Не ползвам буфер. Отоплявам се с природен газ и не възнамерявам да преминавам към друг вид отопление. Направих опит с климатици Мицубиши най-висок клас през сезон 2022/2023. Няма да повторя, ако не се случи нещо черезвичайно.
Е, поне си имам охлаждане през жегите. Комфортът е, съвсем друга тема.
ср окт 02, 2024 3:14 pmidealist написа:
Монтиран през август 2016г. с бойлер 150л. с една серпентина. Не ползвам буфер. Отоплявам се с природен газ и не възнамерявам да преминавам към друг вид отопление. Направих опит с климатици Мицубиши най-висок клас през сезон 2022/2023. Няма да повторя, ако не се случи нещо черезвичайно.
Абсолютно същия случай. Подкрепям с две ръце! :)
ср окт 02, 2024 6:11 pmvasil_iliev написа:
ср окт 02, 2024 3:14 pmidealist написа:
Абсолютно същия случай. Подкрепям с две ръце! :)
Браво, Васил!
Така се прави първа стъпка, след близо осем години въздържание.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: