Най - вълнуващия въпрос зимно време.
жеката - помощник
здравейте ,аз съм нов във направи си сам но ви чата и реших и аз да се включа,а това е моят въпрос ??? имам изградено парно на газ-пропан бутан,купих си стара къщичка и започнах от самата 0 смених дограмата с пластмасова ,после си санирах къщичката отвън със 10 см стириопор а вътрешно на външните стени е още 5смстириопор и после гипсокартон това ми е и на таваните като съм свалил нивото до 2,35 за да мога да ги нивелирам и на пода имам 5см фибран и така свалих консумацията на газ до 150-170лв на месец мислех си да монтирам и панели за ток и да сложа малък нагревател но нямам идея как да стане ,за да намаля още консумацията ,отоплявам 3 стаи ,баня,коридор и малка кухня като обща площ е около 70 м2 ,газовият котел е радиант24 двуконтурен ,имам сложен слънчев колектор за топла вода вакомно -тръбен със 150 литров бойлер който ни затопля водата за банята като минава през газовия боюлер ,ако някой има идея нека да напише ,благодаря ви !!!!!
шоп - майстор
височина 2.35? не е ли много нисичко?

иначе са фотоволтаиците нямаш проблем, щом ще захранваш само нагревател не ти трябва много електроника

Прочети темата на колегата вотоволтаици за БГВ. Твоето ще е същто
VLADO66 - майстор
На пропан-бутан не е ли по-скъпо от метана-ето фирмата на Любо Ганев прецени си www.remixbg.com/price.html
жеката - помощник
ами имаме и метан в града но не е стигнала до нас а на мен целта ми е да затоплям водата на волтаици и така да намаля разхода още на газта но не знам как да стане това,що се отнася за височината на мен ми е добра аз съм 1,80
жеката - помощник
ВЛАДО ,ЗДРАВЕЙ ,ТИ С ОТОПЛЕНИЕ ЛИ СЕ ЗАНИМАВАШ
шоп - майстор
Жека, метана можеш да го ползваш и компресиран.
Относно топлене на вода с фотоволтаици, виж темата viewtopic.php?f=18&t=39346&hilit=%D0%B1%D0%B3%D0%B2
жеката - помощник
АЗ ЗА ТОПЛА ВОДА ЗА МИЕНЕ И КЪПАНЕ СЪМ СИ СЛОЖИЛ ВАКОМНОТРЪБЕН СОЛАР ИНТЕРЕСУВАМЕ НЯКОЙ ,АКО МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ ИМА ЛИ ВАРИАНТ ДА СИ СЛОЖА ФОТОВОЛТАИЧНИ КЛЕТКИ ЗА ТОК И КОЛКО НА БРОЙ ,АКО ИМА ВАРИАНТ ЗА ДА ЗАТОПЛЯМ ВОДАТА НА ПАРНОТО И ТАКА ДА НАМАЛЯ РАЗХОДА НА ГАЗ
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами за да ти се даде отговор трябва да разговаряш с проектант, да ти направи сметки, проект, защото вложението не е малко, трябва да знаеш какво ще очакваш. Ако търсиш проектант - има във форума такива. И ако може да не викаш толкова.
жеката - помощник
да викам,просто питам, и аз съм от тези дето сами си правят нещата та после да знам кой да псувам :-D :-D :-D а и жената да знае кой да псува ,а аз съм нов тук поне на тема регистрация ,ако може някой да каже, да пише и на лични да видим какво ще излезне ,а ако няма как да стане здраве да е ще чакам метана да дойде някога до нашата къща
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма лошо да си ги правиш сам нещата, ама ти трябва проект. Избери си проектант, за да знаеш кого да псуваш, а и жена и ще знае. Иначе тук всеки може да ти каже нещо, ама дали е правилно :? . А и после кого ще псуваш? :wink:

Тема "отопление на газ и реформи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: