здравейте ,аз съм нов във направи си сам но ви чата и реших и аз да се включа,а това е моят въпрос ??? имам изградено парно на газ-пропан бутан,купих си стара къщичка и започнах от самата 0 смених дограмата с пластмасова ,после си санирах къщичката отвън със 10 см стириопор а вътрешно на външните стени е още 5смстириопор и после гипсокартон това ми е и на таваните като съм свалил нивото до 2,35 за да мога да ги нивелирам и на пода имам 5см фибран и така свалих консумацията на газ до 150-170лв на месец мислех си да монтирам и панели за ток и да сложа малък нагревател но нямам идея как да стане ,за да намаля още консумацията ,отоплявам 3 стаи ,баня,коридор и малка кухня като обща площ е около 70 м2 ,газовият котел е радиант24 двуконтурен ,имам сложен слънчев колектор за топла вода вакомно -тръбен със 150 литров бойлер който ни затопля водата за банята като минава през газовия боюлер ,ако някой има идея нека да напише ,благодаря ви !!!!!
височина 2.35? не е ли много нисичко?
иначе са фотоволтаиците нямаш проблем, щом ще захранваш само нагревател не ти трябва много електроника
Прочети темата на колегата вотоволтаици за БГВ. Твоето ще е същто