Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Климатикът ми е Osaka CH 12-JV,със светодиодна индикация за температура.Тази зима външното тяло започна да се обледенява/предните няколко години нямаше такъв проблем/.Климатикът е купен през 03.2004г.В режим Отопление се ползва от зимата на 2005г.
Най учтиво моля за съвет,и ако е възможно за някаква схема.Преди месец техниците от ЕКО-КЛИМА,Варна,смениха малката платка за дистанционно упрвление във вътрешното тяло.Отвориха и външното за замерване количеството на фреона-казаха че всичко е в нормите.
Благодаря на всички,предварително.
sek.1 - специалист
Аз съм с Осака дванайски с дисплей на вътрешните тела топля се с тях вече трета зима миналата зима съм ги виждал няколко пъти леко да обледеняват външните тела тая не са замръзвали въпреки че е по голям студ. Как успя да ги накараш да дойдат да извършат гаранционен преглед аз трета година им се обаждам около датата на монтажа и все ме пращат за зелен хайвер имали много работа нямало проблеми в София фирмата дистрибутор е Еко Клима отделно казаха че трябвало да платя по 30 лева на климатик за гаранционен преглед :shock:
marea-ta - специалист
baruk написа:
Климатикът ми е Osaka CH 12-JV,със светодиодна индикация за температура.Тази зима външното тяло започна да се обледенява/предните няколко години нямаше такъв проблем/.Климатикът е купен през 03.2004г.В режим Отопление се ползва от зимата на 2005г.
Най учтиво моля за съвет,и ако е възможно за някаква схема.Преди месец техниците от ЕКО-КЛИМА,Варна,смениха малката платка за дистанционно упрвление във вътрешното тяло.Отвориха и външното за замерване количеството на фреона-казаха че всичко е в нормите.
Благодаря на всички,предварително.
и аз имам същия проблем, още от нови единият е на 3г. другият на 4г. ch-12ADR сега се водят 12ADE :?
dundurma - специалист
1.ЕДИ е човека.............давай ЕДИ
2.ОСАКА-не е климатик
3. :partyman:
sek.1 - специалист
Не е климатик ама в най голямите студове работи идеално а в работата имаме едно Мицубиши за около 2 000 лева по документи пише че трябва да работи до -20 ама на -7 изключва и няма сила която да го накара да работи.
dundurma - специалист
sek.1 написа:
Не е климатик ама в най голямите студове работи идеално а в работата имаме едно Мицубиши за около 2 000 лева по документи пише че трябва да работи до -20 ама на -7 изключва и няма сила която да го накара да работи.
аз също съм с китайски боклуци.......топлят,ама повече гълтат от митсубиши и дайкин
EDI - майстор
Ива няколко варианта - изпуснал фреон/не е ясно как са го претеглили, след като не са презареждали/, повреда на външния датчик/променя си стойността с времето и променя цикъла на размразяване/.Освен това, в гъста мъгла и ниски температури, може да не смогне да свали леда и той се натрупва.Но това са предположения, само сервизен преглед може да каже, какво му има всъщност.

Тема "Заскрежаване на климатик Osaka CH-12JV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: