• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
беба - специалист
Здравейте, трябва ни печка или камина, с която да си отопляваме хола и всекидневната 60 кв някъде е общо помещението. . Естествено смятахме, че ще си изберем лесно, но като се залутахме...... то толкова модели ,цени, марки и т.н. и всеки различно ни съветва. Често ни съветват за едни огромни камини сякаш замък ще отопяваме или настояват за водна риза /ние не искаме за сега да слагаме/ ама пък ни е страх ако вземем по малка дали ще усее да сгрее достатъчно.

Моля ви за съвет.

Забравих и още нещо да питам, тъй като сме с малко дете което тепърва прохожда се чудим как ще обезопасим периметъра в който е печката за да не се изгори :? имате ли идея дали се продават някакви заграждения или решетки с тази цел?
naskov - майстор
Ako имате изолация и хубава дограма една камина Прити К2 мисля, че ще ви свърши работа.
dundurma - специалист
цепене,чистене,боядисване......................точната печка се казва DAJKIN .MITSUBISHI
naskov - майстор
Срещу четирицифрена сумичка само :)
vanko68 - специалист
Комфорт цена няма.
naskov - майстор
-Въпрос на вкус-казало К на К и си облизало Г :)
zmeios - специалист
беба написа:
Здравейте, трябва ни печка или камина, с която да си отопляваме хола и всекидневната
И имате малко дете?

Колегите по-горе доста грубиянски се изказаха, ама са прави. Вашата "печка" трябва да е от вида "инверторен климатик от добра марка"
беба - специалист
Да обаче ако има кой да ми плаща тока :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Заграждения за малки деца и за пред печка гледах в сайта на TCM. Там е и най-евтино май. За отоплението. По Принцип, след централното "парно", най-евтино е на електричество, а от ел отоплителите, най-евтино е с климатик. Извън сметките обаче е цената на самия уред.
И още нещо. Говорите за стаята, но има значение в блок или в къща. Стените каква топлопроводимост имат. Прозорците колко са като площ и от кой вид са. Таваните колко са нависоко, подовете изолирани ли са и с какво покритие са...
Сетих се и още нещо свързано с климатиците. Къде се намира жилището и къде ще се монтира външното тяло - до колко пада температурата и ветровете как ще се държат с климатика....
За печките на твърдо говриво. Кой, кога и как ще обслужва печката? Ако се налага пълнене нощем?
Струва ми се, че мощността сравнително лесно ще изберете, ако сте наясно с повече неща.
zmeios - специалист
беба написа:
Да обаче ако има кой да ми плаща тока :-D

Направи си сметката хуубавичко. Сметни колко ток ще гори един или повече климатици за студения сезон. После сравни това с цената на разните там газ, въглища (вкп. цената на котела, която не е никак малка), и други инсталации. Строителна и ремонтна работа много, а и тя струва пари...
  • 1
  • 2

Тема "Каква печка да си вземем." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: