• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
branko - помощник
Здравейте, на някой намира ли му се чертеж или описание на помапа тип"WILO RS 25/6".
Започна да тече вода от корпуса, разглобих я и се оказа ,че лагерува само с вода?! Оста на ротора отзад е износена и май ще се наложи да се навари, но ми трябват някакви точни размери.
До колкото виждам от този луфт се получава биене и оплътнението пропуска вода в корпуса при статорните намотки и от там всичко излиза навън.
2v6 - майстор
branko написа:
Здравейте, на някой намира ли му се чертеж или описание на помапа тип"WILO RS 25/6".
Започна да тече вода от корпуса, разглобих я и се оказа ,че лагерува само с вода?! Оста на ротора отзад е износена и май ще се наложи да се навари, но ми трябват някакви точни размери.
До колкото виждам от този луфт се получава биене и оплътнението пропуска вода в корпуса при статорните намотки и от там всичко излиза навън.
Каква ос :?: Какво уплътнение :?:
Тези помпи нямат ос и съответно уплътнение на оста :idea:
Намажи уплътнението на корпуса със силикон и стягай :!:
branko - помощник
Оста на ротора е износена, а за уплатнението....Има един гумен пръстен който задържа водата при ротора който е отделен в алуминиев цилиндър от статора.
filmatoplo - майстор
Нищо чудно да се случи ако помпата ти е била поставена с ротор във вертикално положение .
branko - помощник
filmatoplo написа:
Нищо чудно да се случи ако помпата ти е била поставена с ротор във вертикално положение .
С това мнение не ми помагаш особенно! И помпата е поставена както трябва, но явно е направена да не работа повече от 5год.
filmatoplo - майстор
По принцип тези помпи издържат на 16-20 бара налягане , от къде тече точно -от големия О пръстен или от болчето за обезвъздушаване и рестартиране .
Antonii - майстор
За да ти се износи така оста, значи нещо в експлоатацията не е наред.
За ремонт едва ли ще е по-евтино. Вземи си направо нова.
WILO не са лоши помпи и трябва да изкарат минимум 10год.
В твоя случай, най-вероятно ти е кавитирала помпата и от това ти е износването. Кавитирането се чува като шум при работата на помпата(самата помпа трябва по време на работа да е безшумна, възможно е единствено да се чува едно бучене).
При какво налягане ти работи инсталацията?
branko - помощник
Най-вероятно от вътрешния О-пръстен пропуска, и сълзи откъм връзките на статора.
2v6 - майстор
branko написа:
Оста на ротора е износена, а за уплатнението....Има един гумен пръстен който задържа водата при ротора който е отделен в алуминиев цилиндър от статора.
Силно ме заинтригува и се оказа че съм бъркал за устройството на тази помпа. Вчера разглобих една, но не можах да стигна до оста. За тази помпа ли става на въпрос:
Изображение

Ротора е отделен от статора с някакъв стоманен корпус.
Изображение
Лагерите са вътре и не се виждат. При сглабянето вътрешния корпус се уплътнява към външния с две уплътнения. Според теб през малкото ли пропуска?
Изображение

То е двойно. Външния пръстен уплътнява между външния корпус и вътрешния, като затваря обема на статора, където трябва да е сухо. Малкия вътрешен е за винта за обезвъздушаване. Ако малкия пропуска, водата би трябвало да изтича навън, а не да влиза в статора.

Вижда ли се да капе от винта за обезвъздушаване?
-----------------
-----------------

Прикачен файл

WILO_STAR_RS_25_6_1.JPG
WILO_STAR_RS_25_6_1.JPG (35.49 KиБ) Видяна 4502 пъти

Прикачен файл

WILO_STAR_RS_25_6_2.JPG
WILO_STAR_RS_25_6_2.JPG (24.69 KиБ) Видяна 4502 пъти

Прикачен файл

WILO_STAR_RS_25_6_3.JPG
WILO_STAR_RS_25_6_3.JPG (22.34 KиБ) Видяна 4502 пъти
branko - помощник
:lol: Браво!!! Същата е!
Добре си я разхвърлил, аз успях да извадя ротора без това алуминиево тяло около него.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: