Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Малкия - специалист
Здравейте, в моемнтап правя един проект , но имам проблеми
Аз нямам практически опит почти никакъв , студент съм , и се опитвам да си представя как ще седят нещата при монтаж , надявам се да ми помогнете , тъй като има изисквания които тярвба да се покрият се очава да взема павилните решения , направих някои неща които искам да ги коригирам , надявам се да помогнете , та какъв е проблема..

Когато имам малки мощности на отоплителните тела , ако ги пускам по отделно до колекторите , се получават много ниски скоротсти и съответно няма да може да се обезвъздуши системата както трябва , не мога да намаля диаметрите защото съм сложил 1/2" тръби , мисля че по малки няма нужда , мисля че като решение на този проблем е , отоплителните тела са 6 на брой да ги вържа към една тръба която да се присъединява към колектора , като идея не знам колко е правилно , по принцип е най добре да ги пусна всяко отоплително тяло да си е на отделен участък , но уви не става в този случай , та надявам се да ми помогнете да си представя ако е възможно , как ще седят 6 малки отоплителни тела към една тръба , какви елементи трявба да се сложат , тройници , как се правят отбивките към телата и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо смяташ, че няма нужда от по-малки тръби? Сложи 3/8" - това е нормално за един радиатор - отговаря на ф16, каквито се ползват на практика.
Antonii - майстор
Бъдещ колега "Малкия" незнам в момента кой курс си, но отговорите на въпросите ти се намират в "Справочника по отопление, климатизация и охлаждане" - Част ІІ на проф. Станчо Стамов.
Неможе преподавателите ви да не са го споменали, и ако си от ТУ-София го има и в библиотеката, и в книжарницата.
Също така който и да питаш в катедра топлотехника може да ти услужи.
Малкия - специалист
мхм имам ги справочниците
с 3/8 пак не постигам нужните критерии , всъщност разликата е почти нулева :) , а на човека който не е съгласен да си помагаме , нямаше да искам помощ ако имах практически опит

да мога да питам в университета ( аз си питам де , но сега са почивни дни ), пък и е итнересно да видя какво мислят хората с повече практически опит от мен

сега ще прегледам пак справочника
Малкия - специалист
Момци , пооправихме нещата , даже спестихме материал съответно и цена :) , благодаря за помоща
LazarGanev - "Велик майстор"
Запомни от мене - едно от важните неща при проектирането е и да пестиш ресурси, а не само на тебе да ти излизат сметките

Тема "Тръбна мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: