Сега се колебая и моля за компетентен съвет , да монтирам пластинчат топлообменник и помпа или да купувам бойлер със серпантини !? Според мен първото !?
Бойлерът се топли от камина , слънчев колектор или на ток

koveslav написа:Бреййй,голям късмет си извадил! Да не би да ползваш мантела под налягане? Аз съм с мантел на 7 години,за сега няма проблем и то на вода,а не антифриз. На моя бойлер отвън има стикер на който пише,че мантела се ползва само с отворена система,а серпентината може да се ползва под налягане...На коя фирма е производство твоя бойлер? Съпричастен съм,не се шегувам с проблема ти,колега!Май че е от Стралджа , фирма която я няма ... Дебелостенен е , взехме ги неупотребявани с един приятел от купувач който се бе отказал да ги монтира и са стоели няколко години със сл. колектори ...
LazarGanev написа:Какво значи не е пробит?Нали каза че е пробит вътрешния съд и водата от водосъдържателя влиза вътре. Знаеш ли каква гняс е там? Мисля, че здравето на хората около тебе е по-скъпо от икономисани 200-300лв. И не си взимай с мантел друг пътСъгласен съм с тая "гняс" която може би може да се промие с почистваща течност за скоростни подгреватели.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: