Здравейте искам да попитам следното нещо сменям си домашното котле
с de dietrich 30 кв , и така и така съм направил мазало искам да попитам дали и да не подкарам и магистралните търби едно време са го направили с търби 2 цола което ще рече около 2 литра на мерът в тези търби
котлето събира около 60 литра тези търби са подавача около 25 метра и връщаща толкова , та идеята ми е дали ако ги сменя с 1 цол , от тези с амулиниевата вложка ще е добре. Това е като кама по- големите търби ще загреят по бавно но пък ще стинат по - бавно , а по малките бързо се грее бързо стине ?
ако някои може да даде съвет дали да разбутам тази инсталация или си е прекрасна и само котлето да сменя 
Ps
ако някои може да сподели и също за избор на мощността на котлето от къде да тръгна хехе имам инсталирани глидери около 20 КВ да речем 22 дали това котленце ще ме устрой е ще включа и боилер със 2 серпентини 150 литров ?
Предварително благодаря за помощта

Ps
ако някои може да сподели и също за избор на мощността на котлето от къде да тръгна хехе имам инсталирани глидери около 20 КВ да речем 22 дали това котленце ще ме устрой е ще включа и боилер със 2 серпентини 150 литров ?
Предварително благодаря за помощта