Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Ако помпата се върти целогодишно (отделен е въпроса какъв е смисъла от това) , какво спира циркулацията през серпентината на бойлера ,когато температурата падне под тези 45 градуса.Нещо не трябва да е така както го обяснявате ,или ако е така, има грешка в системата .
ИНаче казано имаш 3 тръби който са вързани за бойлера едната е за топлата вода другата е за студената а третата е вързана към парното обърни внимание коя на къде отива ако не ги знаеш и спри тази която отива към парната инсталация тъка ще си грееш само водата в бойлера а не цялата къща :-D а и друго спри си помпата която ти цирклулира водата няма смисъл да седи пусната !!!
И зимата да не забравиш да си отвориш третия кран Камина -> Бойлер
:roll:
tinalex - специалист
siren написа:
Дано не се повтаря темата, но не съм попаднала на подобен проблем, имаме парно с печка тип камина- с помпа, тази година сложихме бойлер със серпентина в сутерена, под парното. Монтираха и някакво устройство на печката, нагласено на 45 градуса, така че когато печката гори и температурата на водата е над тази, бойлера работи посредством серпентината, ако не паля парното -бойлера остава да се грее на ток. Да отбележа, че помпата я оставям да работи целогодишно и в един прекрасен момент забелязах, че радиаторите са топли и явно черпим от топлината на водата в бойлера или иначе казано бойлера топли парното?! Може би помпата помага на естествената циркулация, не знам. Помагайте, че какаво ще правим лятото? :?
И аз съм така.Камина с водна риза и на изхода термостат.Той е нагласен на 55 градуса.Когато не работи камината или температурата падне под 55 градуса помпата не върти.Лятото просто включвам нагревателя на бойлера.Досега не съм забелязал да върти водата при угасена камина.Помпата не я изключвам,щото няма смисъл-термостата я изключва.
naskov - майстор
siren написа:
Да отбележа, че помпата я оставям да работи целогодишно :?

По какъв начин оставяш помпата да работи целогодишно? Дай още разяснения
Huhavela - специалист
Този термостат,който е сложен до камината няма нищо общо с бойлера.Той е поставен,за да може водата в системата да не циркулира под 45 градуса.Направено е с цел да не се получава конденз в горивната камера.Затова след като няма автоматика на бойлера трябва да се монтира поне един кран,който да спира притока на вода от камината към бойлера през времето,когато тя не е запалена.
filmatoplo - майстор
Ако наистина има термостат на печката който да контролира работата на помпата ,е редно да се нагласи правилно на 55 градуса .КОето ще рече -че помпата няма да работи докато не се запали печката и водата в нея не достигне тези 55 градуса и обратно помпата ще спре ако температурата на водата падне под тези 55 градуса .
fbr - майстор
Защо подминавате факта, че бойлера със серпентината е сложен в сутерена. Просто няма нужда да има помпа за да може топлината да се предвижи към радиаторите, нищо чудно да се топли и самата печка от бойлера.
filmatoplo - майстор
На пълно възможно ,сложете кранове на вход-изход на серпентината на бойлера или по сложно -нормално затворен магнитвентил на входа на серпентината който да се контролира също от терморегулатора за помпата .
ango - напреднал
Ако не се постави термовинтил на серпентината,е добре след сгряване на бойлера да затворите крана на вход към серпентината.Така когато падне температурата в системата няма да Ви охлажда водата в бойлера.Малко си пада игра с тези кранове,но за това се поставят термовинтили.

Тема "Секс с 15 летней видео" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: