Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
Започнах с ремонта. Под дюшемето на приземния етаж излязоха раждясали тръби на парното, които пресичат хоризонтално целиа под и са вертикала захранваща 4 стаи. Досега там беше гредоред на около 30 см от пръстта ,но сега съм решил да отливам плоча и да правя подово отгоре и за да нямам по-нататъчни проблеми съм решил да сменя ръждясалите тръби с нови, които ще са директно в замазката и не знам какви тръби са най-подходящи полопропилен или pexal и какъв диаметър отговаря на старите ф43 железни.
NRG7 - специалист
При това положение според мен няма да збъркаш,ако замениш старите с полипропиленови. Имат висока пластичност и ефективност.
Ето нещо и от форума: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1852
Провери и тук!
mityom - специалист
да ,но тъй като имам чупки не е ли по-добре да ги заменя с pexal за да нямам никъкви връзки в плочата, щото с ппр ще имам връзки, които след години може да дефектират и дайте някакъв размер на новите тръби, мм на старите на колко мм от новите отговарят
NRG7 - специалист
Пусни снимки,за да бъдем точни в коменатрите си трябва и нагледно да е все пак. Да се види разположението и състоянието,като цяло.
=; Не е изключено и с pexal да се наложи да правиш връзки. А дори и да се случи така има бол варианти чрез,които да стане маскировка,за да не се виждат тръбите.
filmatoplo - майстор
Смени ги с ППР стаби фи-40 .
LazarGanev - "Велик майстор"
За този диаметър или ППР Стаби ф40 или мед ф35.
filmatoplo - майстор
За медта и аз мислех да пиша , ама после си помислих че някой може да циментира гола тръба и се отказах с съвета. АКо се предпази от бетон,замазка и армарури няма проблеми , добре е да се изолира .
NRG7 - специалист
Изолация на всяка цена,за да няма засичане м/у подовото при евентуален пуск на водно налягане.
mityom - специалист
маи трябват снимки
а и парното е било на самотек и затова са били толкова големи тръбите сега ще слагам и помпа и мисля, че намам вече нужда от такъв размер. А и изкам да питам с кои тръби бих си осигурил по-голяма сигурност и период на експлоатация най-вече. За ППР ме притеснава не това, че ще се вижда някоя връзка(те ще са напълно покрити с бетон), а това, че може да дефектира някоя, а с пехал няма да имам връзки в бетона.
тия дни ще кача малко фото
NRG7 - специалист
Аз бих искал наистина да видя снимков материал и ще коментирам след. :yes:

Тема "подмяна на тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: