Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bugsbunni - специалист
Здравейте! Скоро (преди 2год) се нанесох в нов апартамент в който строителя е монтирал газов котел Riello и съм тръгнал към фалит ( 300лв на месец ). Виках хора от фирмата от която е закупен но продължава да харчи като ЗИЛ. Та питането ми е , дали да мисля за подмяна на котела?
Благодаря предварително!
LazarGanev - "Велик майстор"
Симпатичен аватар :) ! Дай повече подробности з жилището и отоплителната инсталация.
bugsbunni - специалист
100кв изолиран. За инсталацията не мога да кажа нищо. В тази дисциплина съм пълен профан. Хола ми е приблизително 40кв с доста прозорци в него са поставени 20 глидера H600 ; спалнята е 15кв пак с доста прозорци и има 10 глидера H600 ; Малката стая е 12кв с 5 лидера H600 и две бани с две лири. Котела е 24 киловата но май го намалиха когато ги повиках специалистите.
Дано съм успял да те ориентирам :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Проблемът ти е подобен, както на joropet - виж тази тема: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=13408
Не знам защо (само имам догадки :wink: ), но напоследък проектантите ме удивляват с предписаните мощности на радиаторите. Най-малкото, което трябва да направиш е да увеличиш броя на глидерите с поне 50%, че и 100%! Може в хола да сложиш един или два конвектора, а радиаторите от там да ги разпределиш по останалите стаи. Просто в момента мощността на радиаторите е около 7-8кВт при 90°С температура на водата, а при по-ниска, каквато ти ползваш, мощността е доста по-малка. В същото време минималната мощност на която може да работи котела е 9кВт. По този начин, ако се опитам да отгатна, котелът ти много често включва и изключва, нали? Така е и точно там е проблема. Ако можеш - дай някаква скица на инсталацията с диаметри на тръбите, да видим дали няма и други проблеми.
bugsbunni - специалист
Мисля че пазя плана за отоплението и утре ще опитам да го сканирам. При първа възможност ще го пусна. И наистина често включва и изключва.
Много ти благодаря за съдействието.

Тема "Газов котел Riello" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: