Най - вълнуващия въпрос зимно време.
от stevebradata » нед апр 05, 2009 5:19 pm
Привет искам да попитам дали някои може да ме насочи към някои качествен модел котле на въглища около 30 КW и да се регулира температурата само да не съм ми роб :) да ме улеснява поне малко :-D
от filmatoplo » нед апр 05, 2009 7:31 pm
Вземи котел АТМОС КОМБИ , сложи му четирипътен вентил или трипътен термовентил на Хонейуил и няма да робуваш .
от naskov » нед апр 05, 2009 9:23 pm
Стават и турските стоманени с бункер за въглища-Мак тек робот или Солид робот. Пиролезен Атмос само на дърва с едно зареждане може да гори 10-12ч, но на въглища не съм пробвал
от filmatoplo » пон апр 06, 2009 5:05 pm
Не прави компромис с Турските ако може да си позволиш Атмос .
от naskov » пон апр 06, 2009 7:21 pm
filmatoplo написа:Не прави компромис с Турските ако може да си позволиш Атмос .


Aко можеш да си позволиш Атмос виж дали няма да ти стигнат парите и за това
от filmatoplo » пон апр 06, 2009 7:39 pm
Витолигно е само за дърва , а човека иска и въглища -а пък и неговото мнение не сме чули :?
Последна промяна от filmatoplo на ср апр 08, 2009 5:30 pm, променено общо 1 път.
от naskov » пон апр 06, 2009 7:43 pm
filmatoplo написа:Витолинго е само за дърва , а човека иска и въглища -а пък и неговото мнение не сме чули :?


Ами ние предлагаме- човека да избира :) А иначе, както съм казвал и друг път, турските просто "пеят", без да имам каквито и да е сантименти към Турция
от filmatoplo » вт апр 07, 2009 12:52 pm
МАКТЕКА и аз ги харесвам ,но не са мерцедеса .
ми и аз не знам още тука някои познати са си сложили някакви немски чугунени , доволни са някои са сложили техен аналог само че чешки някои майстори казват че разликата между двете е в цената едното е чугун другото железно и аз още не знам знам ли май трябва да отида в магазин Локално парно да видя какво ще ми предложат момчетата маи така ще стане :)
от naskov » вт апр 07, 2009 7:45 pm
stevebradata написа:ми и аз не знам още тука някои познати са си сложили някакви немски чугунени , доволни са някои са сложили техен аналог само че чешки някои майстори казват че разликата между двете е в цената едното е чугун другото железно и аз още не знам знам ли май трябва да отида в магазин Локално парно да видя какво ще ми предложат момчетата маи така ще стане :)

Какво да ти кажа, колкото майстори, толкова мнения. Най-важното е този, който ти препоръчва или който прави парното да поеме отговорност
от LazarGanev » вт апр 07, 2009 7:50 pm
И въпреки всичко, най-голямата отговорност си остава за Стиви Брадата :)
от filmatoplo » вт апр 07, 2009 8:47 pm
Няма значение че Атмоса е стоманен , нали затова са изискванията за връщащата вода в котела да нее под 65 градуса .Така няма да се получи корозия и котела работи в оптимален режим.Ако все пак се объркаш и вземеш чугунен поне да бъде марка ДЕ дитрих . За атмоса разгледай сайта ATMOS.CZ вътре има на руски .Ама не мога да те разбера защо ти е печка ,нали искаше нещо интилигентно без да му робуваш -Атмоса е с вентилатор ,температурата му се поддържа постоянна чрез термостат ,има няколко защити дори с воден охлаждащ контур ,удобни херметични вратички за зареждане и чистене и др .Колкото можах да ти помогна направих , да не се превърнеш в поредния кюмурджия с опушена къща и скъсани нерви .
от stevebradata » вт апр 07, 2009 10:21 pm
хехе да мерси но този Атмос нещо не вденах той на какво работи на дърва ли на мен ми трябва някъде около 30 кв мощност не искам да е на въглища но с тях май ще ми излезне по евтино от колкото на ток или дърва се пак грея къща на 2 етажа иначе атмоса чешко ли е ? иначе ако има някаква алтернатива да не е свързано с палене и кюморджиски работи аз съм за :) за жалост нямам газефициране :) което щеше да ми реши проблема :) ако може да кажеш от къде да погледна повечко за тези котлета ?
от naskov » вт апр 07, 2009 11:28 pm
stevebradata написа:хехе да мерси но този Атмос нещо не вденах той на какво работи на дърва ли на мен ми трябва някъде около 30 кв мощност не искам да е на въглища но с тях май ще ми излезне по евтино от колкото на ток или дърва се пак грея къща на 2 етажа иначе атмоса чешко ли е ? иначе ако има някаква алтернатива да не е свързано с палене и кюморджиски работи аз съм за :) за жалост нямам газефициране :) което щеше да ми реши проблема :) ако може да кажеш от къде да погледна повечко за тези котлета ?

filmatoplo ти предлага този котел
от null » ср апр 08, 2009 8:40 am
Аз съм с такъв - Viadrus U22. 45KW. Вече втора зима изкарахме с него. Дневно "губя" общо около половин час за паленето и чистенето. Пали се два пъти - сътрин като излизам за работа и вечер като се прибера. Има деца в къщи и поддържам сравнително висока температура. Не съм я мерил, но си ходя бос и по къс ръкав цяла зима.
Нямам опит да споделя с коментираните котли. Преди да сменим котела бяхме със правен в котлостроителния завод котел. Желязен. Ама прегоря на едно място и го сменихме.
За Viadrus-а мога да кажа, че не е лош, но би могло да бъде и по-добре. Не са успели да постигнат оптимално горене с конструкцията. Аз си го бях харесл и го взехме, ама после като се поразчетох и замислях многократно мога вече да предложа подобрения ... Например, ако горивната камера беше керамична и разни други такива неща, съм убеден, че ще може да се изтиска още много от това котле. Също и пепелницата отдолу не е доизмислена.
Общо взето ще си го ползвам още мнооого години. Не съм се превърнал на кюмюрджия. Лесно и бързо чистя и паля. Поддържам топло в къщи. Ако можеше и да намаля разхода ...
искам да попитам това котле Виадрус У22 какъв произход има и има ли саморегулираща се клапа :) и има ли къде да се види някакви негови характеристики ?
а и да попитам кое е по добре котлето да е чугун или желязо ?
от naskov » ср апр 08, 2009 1:52 pm
stevebradata написа:а и да попитам кое е по добре котлето да е чугун или желязо ?

Според мен няма категоричен отговор кое е по-добро. Двата вида котли са изградени по различен начин. Чугунения се състои от чугунени отливки(секции), които са съединени със специални втулки. С увеличаването броя на секциите се увеличава и мощността на котела, затова този тип котли се различават само по дължината си. Стоманените са направени най-вече от 3 или 4мм ламарина, предварително разкроена и заварена. Повече подробности за Виадрус У22 виж tuk. Има и виадрус с по-широко гърло[url][/url]
от filmatoplo » ср апр 08, 2009 3:53 pm
Нали ти дадох сайта -ATMOS.CZ Разгледай схемите за свързване ,използвай номер 1 или 3 и нямаш проблем .
от filmatoplo » ср апр 08, 2009 5:33 pm
Насков, днес пред БГ ТЕРМ Бургас видях мостра на котел Витолигно във един фургон свързан с медни тръби и един индустриален вентилконвектор , на пловдивския ще го има .

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”