Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Имаме си вертикални щрангове за отопление, полагането на които доведе до едни прилично големи дупки в плочите на етажите. Трябва да ги замажем, но притеснението е, че медните тръби се движат и ако ги стегне материала, може да се скъсат заварките.
Имам две идеи-гипс или пиана и после тънък слой гипс. Всички мнения и идеи са добре дошли!
Още нещо, което ме притеснява-на повечето места тръбите опират в арматура, дали трябва да правим нещо за арматурата преди да затворим дупките?
Моля, помагайте, стоят така дупките от година и стават все по-големи!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Опиши по-подробно ситуацията, ако може и със снимки.
Това в апартамента ли е или на стълбището? По принцип не се затваря плътно около тръбите заради температурното разширение.
ango - напреднал
В къщи съм замазал дупките със силикон заради разширенията.После шпакловах с някакво лепило-беше бяло,нямам спомени за марката.След тях боядисах с латекс.Провери кои силикони се боядисват. Преди тоя вариянт също често се пукаха замазките.
Къщата е стара, има разлики в площта на етажите, т.е. горният етаж е с по-голяма площ, т.е. има заварки на тръбите в самия под по тази причина. На много места дупките са съвсем малко по-широки от тръбите и идея нямам как да ги затворим (ронят се), но други, са доста голями. Когато са пробивали дупките на няколко места се е случило така, че между двете тръби се е паднала арматурата. Снимки в момента нямам готовност да покажа, но ако се налага ще направя.

Ако замажем с гипс няма ли опастност медта да се окисли от влагата?
Как може да се замажат, така че да не е съвсем плътно около тръбите?
Благодаря!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Никакъв гипс! Като те чета, нямаш нужда да ти обяснявам, повярвай ми.
Сложете съответана изолация на самите тръби и после с малко пяна.
Какво ви е подовото покритие?
А за таван след обрязване на пяната тънък слой акрил, армировъчна мрежичка и може с някаква гипсова шпакловка.
filmatoplo - майстор
АКО не изцяло то точно където минават през бетона тръбите трябва добре да се изолират с съответна изолация . После отворите запълни с монтажна полиоретанова пяна . Така чрез изолацията ще избегнеш допир на тръбите с бетон и арматура което е недупостимо .Ако не си ги пускал ти и баджото им счупи ръцете на тия които са ти създали този проблем. Боже такава простотия и пари да ми дават не мога да я допусна , оня ден една префалена фирма какви простотии направи ужас-15 метра щранг го закрепиха с 2 скоби , тръбите осукани и изолация на отворите с бетона тук-там ,кабел за температурен сензор се клатеше без дори да е прехванат за тръбите. Тръбите от мед поне мойте не мърдат .

Тема "Замазване на медни тръби за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: