колеги, тъй като имам разногласия с продавача искам да ви питам мога ли да подвържа слънчевите колектори до бойлера с мед а при него да направя връзките с подцинковани фитингио коло 10 бр kолена умалители и нипели тъй като от него ми излиза 1" а медта ми е 18 към 1/2" и голям ли е риска от електролиза и какви поражения може да ми причини тя
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom
- специалист
23 мнения в "медни и подцинковани фитинги"
filmatoplo
- майстор
Аз лично съм слагал подцинковани намалители - както съм наблюдавал др фирми от бранша масово го прилагат в комбинация с мед. Гледам да ги отбягвам ,но бронзовите и никелираните фитинги са петорно по скъпи и всички видове ги няма примерно- цол и половина , нямъл съм повреди до сега откакто навлязаха медните тръби и фитинги 7-8 години.
Time2Burn
- специалист
Не е по темата, ама от 10 монтирани никелирани коляно нипела протекоха 8, и то не от резбата, просто се разпаднаха... най - лошото е че съм дал гаранция за инсталацията... говорим за отоплителна инсталация с газово котле, като самата инсталация е елементарна и самите колена са наслагани преди и около радиаторите. Голяма грешка, а клиента искаше лъскаво... сега сменявам всичко на ново.
EmoZ
- специалист
Time2Burn написа:Не е по темата, ама от 10 монтирани никелирани коляно нипела протекоха 8, и то не от резбата, просто се разпаднаха... най - лошото е че съм дал гаранция за инсталацията... говорим за отоплителна инсталация с газово котле, като самата инсталация е елементарна и самите колена са наслагани преди и около радиаторите. Голяма грешка, а клиента искаше лъскаво... сега сменявам всичко на ново.Как така бе, корозия ли, или просто се напукаха?
А к'ва марка беха, ама че работа?!?
filmatoplo
- майстор
Ама и аз какво съм написал -имал съм предвид хром-никел ,затова писах че са скъпи но качествени-само дето ползвам големи цолажи и не се намират по големи от цол.
Стефан
- майстор
Time2Burn написа:Не е по темата, ама от 10 монтирани никелирани коляно нипела протекоха 8, и то не от резбата, просто се разпаднаха... най - лошото е че съм дал гаранция за инсталацията... говорим за отоплителна инсталация с газово котле, като самата инсталация е елементарна и самите колена са наслагани преди и около радиаторите. Голяма грешка, а клиента искаше лъскаво... сега сменявам всичко на ново.Потвърждавам. Това са италиански. Зарекъл съм се, повече НИКОГА няма да слагам италиански. По-добре турски, или китайски. Най-добри са българските.
filmatoplo
- майстор
grundfos 25-4 става , монтирай помпата верикално с посока на горе като подреди - отдоло нагоре - кран , филтър , помпа ,възвратна клапа ,кран .Най долния спирателен кран може да ползваш за баланс на дебита ако е нужно . За спестяване на нипели ползвай сферични кранове мъжко-женско. ЗАщо са двата крана - за да може беспроблем да почистваш или ремонтираш -помпа,филтър и клапа .Днес монтирах 3 по 400 литра в едно мазе , утре остана само да се монтира помпената група - аз ги ползвам готови - бронзов корпус ,помпа грундфос ,баланс 6 бара ,манометър,кран термометър,възвратна клапа,дебитомер , кранчета за пълнене и изолационен пакет .
naskov
- майстор
mityom написа:колеги, тъй като имам разногласия с продавача искам да ви питам мога ли да подвържа слънчевите колектори до бойлера с мед а при него да направя връзките с подцинковани фитингио коло 10 бр kолена умалители и нипели тъй като от него ми излиза 1" а медта ми е 18 към 1/2" и голям ли е риска от електролиза и какви поражения може да ми причини тяМедните преходи(ф18-1/2) всъщност не са медни, а бронзови. Медни са другите части-колена , муфи, тройници и др.,така че няма страшно
Тема "медни и подцинковани фитинги" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература