Здравейте, за първи път пиша във форума, но отдавна го чета и се надявам да ми помогнете. На есен ми предстои да закрия веранда на заведение с прозрачен брезент, понеже ми е най-изгодно на този етап. Но нямам представа какъв отоплителен уред за сложа за леко пречупване на температурата. Някакви идеи? 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tania77
- помощник
33 мнения в "Отопление за закрита с прозрачен брезент веранда"
Газова печка. На "Кралска Закуска" не си ли виждала?
Малкия
- специалист
ако найстина държиш всичко да е на 6 , не си давай парите за бризента , а по добре измислете нещо друго което има по добро топлоизолационни свойства
ще ти дъни печката много яко и ще ти направи голям разход според мен
но ако си решила да е така , вече са ти препоръчали
ще ти дъни печката много яко и ще ти направи голям разход според мен
но ако си решила да е така , вече са ти препоръчали
Еми не слагай...
А в кухнята на газ ли са, на ток ли? има ли гумирани черджета пред уредите ...
Не че се заяждам, но простотията по хората ходи, а който го е страх от мечки, не ходи в гората.
Сподели за прозрачния брезент, моля.
А в кухнята на газ ли са, на ток ли? има ли гумирани черджета пред уредите ...
Не че се заяждам, но простотията по хората ходи, а който го е страх от мечки, не ходи в гората.
Сподели за прозрачния брезент, моля.
vpa
- специалист
tania77 написа:А махна ли си бойлера от къщата, счупи ли стъклата на прозорците, отряза ли жиците за ток....n_a написа:Газова печка. На "Кралска Закуска" не си ли виждала?Виждала съм, но скоро четох, че в едно заведение избухнала бутилката на една такава гъба уж поради немарливост и вече се страхувам да сложа такава...
Това са много спорни точки. Газови бутилки тази зима гръмнаха много както и газови бойлери, но ако е проверена бутилката, ако е напълнена където трябва за колкото трябва немисля, че ще има проблем. Цялото черноморие заведенията готвят с такива бутилки.
tania77
- помощник
Благодаря на всички за отговорите. А какво ви е мнението за тези /пак са на газ, но мисля, че бутилката може да се сложи вътре в складовото помещение/:
http://www.karana-bg.com/rubbg.php?R=4&SR=28&?
Какво точно да споделя за прозрачния брезент? Материал подобен на найлон, но чувствително по-здрав, който произвежда завод "Петър Караминчев" в Русе. Използва се и за покриване на ремаркета.
А относно страховете ми, все пак става въпрос за детски център...
http://www.karana-bg.com/rubbg.php?R=4&SR=28&?
Какво точно да споделя за прозрачния брезент? Материал подобен на найлон, но чувствително по-здрав, който произвежда завод "Петър Караминчев" в Русе. Използва се и за покриване на ремаркета.
А относно страховете ми, все пак става въпрос за детски център...
Последна промяна от tania77 на вт май 26, 2009 8:57 am, променено общо 1 път.
На всички газови отоплителни уреди можеш да им държиш бутилката където искаш. Със съответните тръби, маркучи, връзки и тн по спецификация и правила за безопасност. Искаш ли коментари относно разумността да нагряваш високо въздуха? Или коментари изобщо по идеята да топлиш тераса за деца?
Брезента къде ти го шият? В Ряхово ли? Стара ми е информацията и искам да я опресня.
Брезента къде ти го шият? В Ряхово ли? Стара ми е информацията и искам да я опресня.
tania77
- помощник
n_a написа:На всички газови отоплителни уреди можеш да им държиш бутилката където искаш. Със съответните тръби, маркучи, връзки и тн по спецификация и правила за безопасност. Искаш ли коментари относно разумността да нагряваш високо въздуха? Или коментари изобщо по идеята да топлиш тераса за деца?Искам всякакви коментари, търся съвети. Не искам да нагрявам високо въздуха на верандата, а леко и умерено. Децата ще са в закритата част, където има климатизация, а големите ще са на верандата. Проблема е, когато имаме двучасови рожденни дни, че на големите трябва да им е поне малко комфортно навън. Избрах брезент, понеже е най-евтино. Имам да закрия 28 квадрата и ми излиза около 300 лева с шева. Дограмата ще ми възлезе на 5000 приблизително, а не ми по възможностите на този етап. Обмислях идея за затваряне с външни ролетни щори, но и за там трябва да приготвя 2500 поне...
Относно шева, ателието е в близост до магазина на Караминчев.
Тема "Отопление за закрита с прозрачен брезент веранда" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература