Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте можете ли да ми помогнете по един много важен за мен въпрос.Имаме къща на едно много хубаво село близо до родният ни град.И тази година обмисляхме въпроса за някакъв басейн но тези гумените които продават с помпите към тях не ми вдъхват доверие,та въпросчето ми е следното и ние като почти вички българи гледаме да си направим всичко сами възможно най евтино и това и поводът да ви пиша.Бих те ли ми обяснили как точно се правят басейните или по точно каква е възможността да си направим по евтино отопление на басейна филтрирване и общо взето всичко.Който знае нещо по тези въпроси нека помага.И приблизително един средно голям басейн колко пари излиза гооре долу.Благодаря предварително.
miroslav_kn - специалист
Тия дет не ти вдъхват доверие са си много добри. Е не може да се наплуваш в тях, но един приятел на морето си купи такъв за хотелчето което държи и е много доволен. Верно не е много голям, но да се цамбуркаш и за децата става.
Не ми вдъхват доверие поради простата причина че,са си гумени.Има едни с твърди стени но незнам ако можете кажете за тях от каква материа са дали стават.А това 1000лв на кубик за какво точно се отнася.Говорете по ясно нали за това ви моля за помощ.
Transporterr - специалист
според мен 1000лв на кубик е да го направиш като бял човек с специалисти както във холивуд
вариант 2 е да теглиш една лелина и да си го направиш сам или с майстори.
в крайна сметка това си е едно бетонно корито
само че за поддръжката пак трябва да викаш специалисти.
или да се самообучиш за това .
в детските ми спомени едни съседи на вилата си имаха и не помня да имаха някакви съоръжения.
niki_sap - специалист
Мой приятел направи басейн на вилата си - бетнно корито с какъвто размер си избереш. Наклон на дъното и нещо като малка шахта в единия край, където се събират най-тежките болкуци. Той предвиди и 2 тръби в най-ниската част на басейна, които излизат във външна шахта предвидена за помпа и филтри.
В крайна сметка не направи никаква сложна пречиствателна система и съответно двете тръби не се използват.
басейна е боядисан със синя боя на Оргахим - не знам точно наименование - но си е за басейни. Не е скъпа със сигурност.
Пречистването (когато е нужно) прави с "прахосмукачка", която си е направил сам - една малка помпа и дълга ПВЦ тръба на нея, с която се обират боклуците от дъното.
Поддръжката не е евтина и много зависи от ползването на баеейна. В неговия случай на вилата се ходи веднъж на 2 седмици. Водата се пълни в началото на Юни за да се топли сама (от слънцето). За подръжката първоначално ползваше най-обикновенна белина, после хлорна вар, но накрая стигна до извода, че най-чисто и удобно (и малко по-скъпо от другите 2 метода) е с химия специлано за басейни. В момента ползва едни големи хапчета (неяо от рода на 7-8 см. в диаметър), които слага в пристособени "шамандури" в басейна и те се разтварят бавно за двете седмици, през които го няма на басейна.

В крайна сметка - не мисля, че изработката на басейна е кой знае каква философия (зависи разбира се каква форма искаш), а поддръжката е малко или много стандартна без значение дали имаш гумен или бетонен басейн.
filmatoplo - майстор
1000 ЛВ м3 са за поръчковите от фирма - 100 кубика е 100 000 лв включващо всичко - показваш поляната и се къпеш после. За мен басейна е алтернатива там където морето липсва .И аз имам южен двор на който може да се направи 50 м3 басейн ама чехите и словаците си обичат морето което е на стотин метра от къщи - вярно децата ме врънкат но ,и у мен изниква въпроса как да си го направя без да струва 50 000 лв .За 50-60 дена сезон трудно се избива - остава си като тенденция , наблюдавал съм квартала дори града никой не разполага с такъв двор -един ден бих конкорирал др частни хотели като премина на свободен туризъм.

Тема "направа на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: