Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Здравейте,колеги.Някой може ли да ми помогне с личен опит или линк и сайт за изчисляване на необходимата мощност за отопление на закрит басейн. Ще се ползва целогодишно,размерите са му 25 х 12,5 м,обема е около 600 м3. Конструкцията отгоре е с височина 6 м.
romanpm - майстор
Водата се подгрява нискотемпературно за да е се попари някой , нужна е отлична изолация , отопление в помещението и отвеждане на високата влажност от въздуха всичко това изисква много информация и специалист на место :)
vanko68 - специалист
Основните неща ги знам отлично,от години се занимавам с климатизация и вентилация,а отскоро и с термопомпи..Въпроса ми е точно насочен - откъде да си намеря методика за изчисленията.
romanpm - майстор
vanko68 написа:
Основните неща ги знам отлично,от години се занимавам с климатизация и вентилация,а отскоро и с термопомпи..Въпроса ми е точно насочен - откъде да си намеря методика за изчисленията.
Извинявам се ако тонът ми ти е неприятен .Контролирам отоплението и климатизацията на подобен басейн 25Х12,5 м , не ми е проблем да направя снимки и да видя /ако има данни/ какъв е пластинчатия топлообменник в комплект с елзадвижка на регулируем кран около 1 цол и контролер , циркулационна помпа и три броя обезвлажнители . :) Но за всичко това ми е нужно време примерно 3-5 дни , а сега малко съм ангажиран :?
vanko68 - специалист
Не е проблем времето,още съм на фаза преговори.Просто искам да си ориентирам клиентите по-точно .Ще ти бъда благодарен за всякакви данни,за каквото се сетиш или можеш да снимаш.Не само за топлообменника,но и за вида и модела на котела или термопомпата,евентуално за разходите около тях.
filmatoplo - майстор
Мен лично това ме интересува , въпреки че съм правил отопление на открит басейн за лятото - котела е нафтов Оертли 230 киловата с два пластинчати топлообменника за басейна и топла вода за 150 бани . обозначението на този за топла вода беше WP 4-40 ама този за басейна не му запомних беше по малък .От тогава минаха 5 години -водата се поддържаше в диапазон 27-28 градуса .
vanko68 - специалист
Като гледам тези 150 бани,това си е цял хотел.При мен са само няколко за басейна.
filmatoplo - майстор
Да на хотел е , но той принципа е един и същ- и за много и за малко .За басейна само сигурно ще изка мощност от 20-50 киловата - Лазар ако е скорошен по въпроса :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Проект няма ли да има? Препочръчвам ти да не му спестяваш на клиента проектчето, за да спиш спокойно после.
vanko68 - специалист
Лошото е,че клиента иска горе-долу да се ориентира в мощностите и парите,и ако си прецени дали му изнася,тогава да си плати за проектиране.Не ще обратното-първо да си плати за проекта.

Тема "Отопление на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: