извинявам се за може би тривиалния въпрос, но може ли да сложа камина тип горивна камера с димоотвод фи-180 в комин 130-130 зидан с тухли. Знам, че ако искам камината да работи нормално комина трябва да е 200-200, но в някои магазини за камини ме убеждават, че няма да има никакви проблеми с тягата. Вече не знам на кого да вярвам. Иначе комина е свисочина около 5 м, а камината - без водна риза. Ако не става с камина дайте съвет за някоя готина печка с вид близък до камина.
ivan_sv написа:извинявам се за може би тривиалния въпрос, но може ли да сложа камина тип горивна камера с димоотвод фи-180 в комин 130-130 зидан с тухли. Знам, че ако искам камината да работи нормално комина трябва да е 200-200, но в някои магазини за камини ме убеждават, че няма да има никакви проблеми с тягата. Вече не знам на кого да вярвам. Иначе комина е свисочина около 5 м, а камината - без водна риза. Ако не става с камина дайте съвет за някоя готина печка с вид близък до камина.Ако ползваш затворена камера няма проблеми.
За тази цел обаче трябва да предвидиш въздуховод за захранване на камината.