• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lestat - напреднал
Колеги сега е момента да се купуват дърва, но се чудя от къде да взимаме за къщата насело... По топливата са доста скъпи.. Някой да има предложения, да продава и т.нат? Азз съм навит сам да си ги режа стига да ме допуснат до гората и да си ги докарам... Преди 2 години взехме един тир с дърва 50 кубика от Ловечкия балкан, но свършиха.. От Пернишко съм. ПО Трънско има много гора и мислч че е по евтино от там да се вземе.. АКо има някой, който се занимава с това да пуска оферта..
Takezo Sensey - модератор
За Перник провери в склада на едро на фирма "Кракралес" . :idea:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Селянинът има некои права. Например да насече дървата, да му платят за сечта и после да си удържат за самите дърва... мааалко е сложно, така, написано, но всъщност си е евтино. Говори с кмета.
Antonii - майстор
Да, ако имаш адресна регистрация на село, подаваш една молба до кмета и той ти дава бележка за колко кубика имаш право да си нарежеш.
След това с тая бележка отиваш в горското да си ги платиш, и след това с документа за платените дърва намираш горския който отговаря за вашто село и той ти казва къде да режеш, като майче и на него му се плащаше за маркирането нещо.
Това е процедурата, иначе можеш да си вземеш дърва само от фирмите които са спечелили търговете за добив на дървесина. На нас за тоя сезон ни ги докараха нарязани на по 1м за 65лв/куб(широколистна дървесина).
LKK - специалист
А някой пробвал ли е с екобрикети? Моля за отзиви от реални потребители, ако има такива.
LazarGanev - "Велик майстор"
Екобрикетите са много добри...за разпалване на сурови дърва и въглища. Но само на тях излиза скъпо.
Lestat - напреднал
Колеги утре звъня на Кракралес... Така реших. С кмета на село няма кой да се занимава и там не дават повече от 2 кубика да се реже!! Рязахме една година в едно дере, къде със 10 осни зилове не можеше да се изкара...
Antonii - майстор
Колега, кажи после на колко си взел дървата.
Lestat - напреднал
Не съм взимал от Кракралес- СЪПЧИИ СА... 67 лева искаха за кубик без превоз и евентуално аз да си ги товара ( не беше сигурно ).. Са на баща ми сестра е намерила някакви на 62-63 лева кубик с включен превоз.. Като стане сигурация и ни ги докарат ще пиша!! Взех си на първо време въглища за котела на 174 лева тон ( кафяви )... - без превоз
barekov1 - специалист
174лв. :shocked: Това да не са брикети?
  • 1
  • 2

Тема "Дърва за огрев" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: