• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cheri - помощник
при моя бойлер през нощта температурата пада с около 1 градус на час при липса на консумация. Засичам го вечер преди да легна и сутрин като стана. температурата я отчитам по датчика на дифер. термостат. бойлера е 120л със серпентина и мантел, верикален на сънсистем, околна температура нощем е около 20 градуса. на серпентината е монтиран слънчев панел и се съмнявам дали не се охлажда през панела. не знам и дали самия бойлер е с добра топлоизолация , защото като се стопли водатта в него кожуха също доста се нагрява - до около 35-40 градуса. мантела за сега е празен. ако някой има наблюдения по въпроса моля не ка пише.
filmatoplo - майстор
Посред нощ пипни тръбите към панела -ако са топли значи топлото се качва горе и отдава , ако не -значи слаба изолация.
pac_ - специалист
cheri написа:
при моя бойлер през нощта температурата пада с около 1 градус на час при липса на консумация. Засичам го вечер преди да легна и сутрин като стана. температурата я отчитам по датчика на дифер. термостат. бойлера е 120л със серпентина и мантел, верикален на сънсистем, околна температура нощем е около 20 градуса. на серпентината е монтиран слънчев панел и се съмнявам дали не се охлажда през панела. не знам и дали самия бойлер е с добра топлоизолация , защото като се стопли водатта в него кожуха също доста се нагрява - до около 35-40 градуса. мантела за сега е празен. ако някой има наблюдения по въпроса моля не ка пише.
Ако можеш,дай схема на инсталацията или поне някоя снимка.Може трасето да е дълго или диаметъра на тръбите да не е подбран правилно?Лоша изолация,също не е за изключване.
cheri - помощник
Инсталацията е с медни тръби ф18. Изолация от микропореста гума 15мм. дължина на топлата вода около 6м а на студената около 8м. Инсталацията е с възвратен клапан/месингов/- на изхода на помпата. Бих искал да знам дали някой е засичал друг бойлер без разни серпентини и др. подобни за колко време изстива водата при липса на консумация. Иначе тези дни водата се нагрява да 75-80градуса.
Това е бойлера: http://www.sunsystem.bg/products.php?ac ... 31&lang=bg
Харалампи - специалист
80 л с двойна изолация на Елдом. Серия Океан. 10 градуса за 2 денонощия. Беше спряла водата.
pac_ - специалист
cheri написа:
Инсталацията е с медни тръби ф18. Изолация от микропореста гума 15мм. дължина на топлата вода около 6м а на студената около 8м. Инсталацията е с възвратен клапан/месингов/- на изхода на помпата. Бих искал да знам дали някой е засичал друг бойлер без разни серпентини и др. подобни за колко време изстива водата при липса на консумация. Иначе тези дни водата се нагрява да 75-80градуса.
Това е бойлера: http://www.sunsystem.bg/products.php?ac ... 31&lang=bg
Това за изолацията не разбрах?Тръби ф18,изолация15мм???За тези тръби ползвай изолация 18x13 микропореста гума.Бойлерите в топло време изстиват бавно за 2,3 дни,без консумация.Бойлера Ти е добър!А за температурата на водата 75-80 гр. Вярвам Ти!В това време е напълно нормално.
naskov - майстор
cheri написа:
Нормално е бойлера да изтине до 5гр на денонощие. Поне при моите системи е така. Ако изтиването ти е повече значи имаш проблеми с обратния клапън -трябва да е соларен, изцяло метален.
cheri - помощник
А до колко може да се вярва на показанията на датчика? Щото ми се струва че има голямо времезакъснение - при изходяща вода от бойлера около 25 гр. диф. термостат показваше 39. Термометъра , който е монтиран на бойлера също беше в изцяло бялата зона. Сондата за датчика е отгоре на бойлера между входа и изхода на серпентината. Чудя се дали да не я запълня с някакво масло за подобряване на топлообмена, но не знам дали няма да се повреди нещо термодвойката. що се отнася до възвратния клапан - също имам съмнения. на входа на топлата вода на серпентината има спирателен кран. Сега смятам да го пробвам няколко дни при затворен кран дали пак така ще изстива, само дано не забрява сутрон да отворя крана.
2v6 - майстор
cheri написа:
1 градус е практически нищо - ти няма и как да измериш по-малка разлика :wink:
Ако горе мериш 1 градус, по-средата може да е с 5 градуса по-ниска температурата, а долу с 10 :!:
cheri написа:
А до колко може да се вярва на показанията на датчика? Щото ми се струва че има голямо времезакъснение - при изходяща вода от бойлера около 25 гр. диф. термостат показваше 39. Термометъра , който е монтиран на бойлера също беше в изцяло бялата зона. Сондата за датчика е отгоре на бойлера между входа и изхода на серпентината.
Времезакъснението на датчика със сигурост не е проблем :idea:
При 39 градуса горе колко градуса е на дъното :?: Предполагам някъде около 10. Сещаш ли се какво става с топлата вода когато премине през дъното :?:
naskov - майстор
1 градус на час не е практически нищо, а си е бая :)
  • 1
  • 2

Тема "с колко градуса пада температурата на водата в бойлера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: