Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
колеги искам да попитам на нужна мощност от около 13кв за отопление на етаж колко резерва да сложа.Етажа е със средно добра изолацич и е пресметната мощността по 70вата на кубик въздух.Ще се ползва камина с водна риза,като 13те киловата са нужни само за стаите където има радиатори(извадена е стаята, в която ще е камината)
naskov - майстор
Може и 2 и 3 и 5. Няма проблеми
mityom - специалист
благодаря мисля 17+ да сложа
drm - специалист
Не бързай.Помисли за 21кв.това се прави 1път.Може да решиш да сложиш бойлер.Ако си заложил такъв е възможно с времето да решиш да го замениш с по голям.Има и друго което ми е направило впечатление,при по голям запас на мощност камината дава добри икономии.Един път като се стопли иска само леко поддържане.
perdeee - специалист
drm а дали и при котел е така по мощен по добре ли е? И ако ДА в какъв диапазон?
Последна промяна от perdeee на вт фев 23, 2010 4:37 pm, променено общо 1 път.
sian - специалист
drm написа:
Не бързай.Помисли за 21кв.това се прави 1път.Може да решиш да сложиш бойлер.Ако си заложил такъв е възможно с времето да решиш да го замениш с по голям.Има и друго което ми е направило впечатление,при по голям запас на мощност камината дава добри икономии.Един път като се стопли иска само леко поддържане.
---Добър съвет, дано те послуша.
---Бих добавил 100W/кубик за радиаторите...

Тема "питане за запасна мощност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: