• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rendo - специалист
Колеги попаднах на един интересен сайт който доста опростено показва някой основни похвати при локалното парно - много полезен за незнаещи - но любопитни като мен . :lol:

http://lokalno-parno.narod.ru/
САЙТА Е НА БЪЛГАРСКИ !

Попрочетох го - има интересни неща - за незнаещи е доста интересен

Бих само предложил на четящите го да се абстрахират от марките понеже не съм много съгласен с посочените .

Както и да припомня на позабравилите как се смята кубатура :lol:
A.B.h =m3 (или друго яче казано едната страна на стаята по другата стена на стаята по височината. :razz: )
sian - специалист
---Как е правилно, локално парно отопление или локално водно отопление?
torbalan - Дървен философ
:-D

парно не е правилно, но така или иначе всички така му викаме :)
станало е нещо като "ксерокса" или "делкото" ;)
filmatoplo - майстор
Евала -колко идеи и съвети на куп :) препоръчвам на всеки който мисли да си прави (парно)да я прочете първо . :wink:
kretio74 - специалист
filmatoplo написа:
Евала -колко идеи и съвети на куп :) препоръчвам на всеки който мисли да си прави (парно)да я прочете първо . :wink:
да много интересен сайт но съм фен на "направи си сам котел" защото:
1. Хубавите са много скъпи
2. Може да си го направиш според нуждите
3. Виж първо
inp - напреднал
Сайтът наистина е полезен и е добра отправна точка за образоване по темата. Разбира се информацията трябва да се осмисля и съпоставя с други източници, а не да се приема като даденост.

Аз например се зачудих на дадената схема за вързване на бойлер защо кранът е след обезвъздушителя? :?
tochnia1 - напреднал
rendo написа:
Колеги попаднах на един интересен сайт който доста опростено показва някой основни похвати при локалното парно - много полезен за незнаещи - но любопитни като мен . :lol:

http://lokalno-parno.narod.ru/
САЙТА Е НА БЪЛГАРСКИ !

Попрочетох го - има интересни неща - за незнаещи е доста интересен

Бих само предложил на четящите го да се абстрахират от марките понеже не съм много съгласен с посочените .

Както и да припомня на позабравилите как се смята кубатура :lol:
A.B.h =m3 (или друго яче казано едната страна на стаята по другата стена на стаята по височината. :razz: )
Благодаря за милите думи!

Само да поясня, че съм приравнил квадратурата към кубатурата!Описано е ясно, как съм го направил, явно не си обърнал внимание!Това е направено с цел, да е достъпно за всеки, как да си изчислява сам големината на радиаторите!

kretio74 написа:
filmatoplo написа:
да много интересен сайт но съм фен на "направи си сам котел" защото:
1. Хубавите са много скъпи
2. Може да си го направиш според нуждите
3. Виж първо

Имаш право, но не е много убедително, това, което казваш.Има котли, като Шуменските Sunsystem, които са от януари на пазара, които са на цената на домашно произведен котел.Качество - над задоволителното!

inp написа:
Сайтът наистина е полезен и е добра отправна точка за образоване по темата. Разбира се информацията трябва да се осмисля и съпоставя с други източници, а не да се приема като даденост.

Аз например се зачудих на дадената схема за вързване на бойлер защо кранът е след обезвъздушителя? :?
Тук имаш право колега, но при този варянт на серпентината, крана и обезвъздушителя, не си помагат, както при варянта със серпрнтина отдолу на бойлера.В смисъл, тази серпрнтина, която си видял на схемата, може да се разглежда, като радиатор.Но забелешката е на място!Благодаря за което!

Извинете че така нахлувам във форума ви, но ми направи страхотно впечатление, като цяло.Падам си по Направи си сам.Мисля, че ще съм редовен участник поне в тази тема, за Отоплението!

Поздрави : tochnia1
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре дошъл tochnia1, разполагай се удобно! Да поръчам ли по едно кафенце :kaffee:? Уф, то тука "Направи сам" - ще трябва сами да си го правим! :-D
filmatoplo - майстор
Котли на Сънсистем :? нима аз не знам -сега ще проверя .
tochnia1 - напреднал
Благодаря за поканата, надявам се, че ще е приятно и двете страни да общуваме тук.За кафето, лесно е, жена ми ще го направи ;)

Едва ли ще намериш снимка на котел Сънсистем.Аз самият снощи търсих, ама..... Мога да снимам аз някой и да го кача тук - червен, и силно несъразмерен. :lol: :lol: Както казваме родно производство.

Незнам + или - е това, че скарата е от тръби, през които минава флуида, който циркулира в системата.Също така, система от ръчно подвижни клапи в самият него, които са страхотно измислени, но едва ли някой ще ги ползва по време на експлоатацията.

Не знам, ако някой е виждал, нека сподели мнение!
  • 1
  • 2

Тема "Интересен сайт - какво е локално парно и как се смята то." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: