• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
barekov1 - специалист
Някой ползвал ли е електромагнитен вентил (от пералня) за контрол на бойлер. Целта е, когато температурата на котлето падне под определена, вентила да спре водата. Имам съмнения вентила от пералня, може да се стопи или изгори при продължителна работа.

http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=1389

На самия клапан пише" Т 60C Tm90C 3'on 5'off
Последна промяна от barekov1 на нед юли 12, 2009 5:30 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Когато на котлето му падне температурата , помпата ще спре и няма да има циркулация през бойлера :-D това се постига като помпата се управлява от контактен термостат Б2000 закачен на топлия изход на котела. Термостата нагласен на 55-60 градуса. Какви клапани какви 5 евро. :razz:
barekov1 - специалист
Не мисля, че това е най-удачния метод! Кат спре помпата на тези 55-60 градуса на водата при изстиващо котле е грехота да не се използуват за отопление. А и 60 градуса на моето котле е нормална температура, само в много студените дни използвам 70-75 градуса макс. А и има опасност да замръзнат тръбите между помещението на котлето и къщата.
romanpm - майстор
Такъв вентил ми дефектира и то със студена вода по простата причина че го оставих без протичане и с напрежение два дни :sad:
barekov1 - специалист
Моя доста загрява, нормално ли е?
filmatoplo - майстор
Купи си оригинален -ELV
naskov - майстор
barekov1 написа:
А и 60 градуса на моето котле е нормална температура, само в много студените дни използвам 70-75 градуса макс. .
Температура под 60градуса не е нормална нито за котел на твърдо гориво, нито за бойлер. Така, че прави какво ти казва филматопло.Ако все пак много държиш на такъв клапан, можеш да видиш тези на Хъниуел. Аз ги ползвам и като всяко нещо що е немско, нямат проблеми.
barekov1 - специалист
Ако увелича температурата над 60 градуса в къщата става доста жега. Така че не става! А и КПД то на котлето е по голямо при по ниска температура на водата :-D Относно за тези немски магнетвентили не ми се дават толкова кинти. Аз съм на мнение направи сам.
naskov - майстор
Системата ти е преразмерена тогава. При 60 гр. мощността на радиаторите е наполовина спрямо тази на 90гр. Могъл си да минеш и по-евтино :wink: Дерзай :)
barekov1 - специалист
Знам! Нарочно сложих по големички радиатори но маи съм се по- увлякъл.
  • 1
  • 2

Тема "Електромагнитен вентил ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: