Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valdess - помощник
Миналата зима си взех камина на Девил,проблема е следния- на камината не и достига кислород ,гори добре само когато е леко открехната вратичката,не знам какво да я правя,помагайте!
Takezo Sensey - модератор
На по-мощните камини, първичния въздух за горенето се "доставя" отвън с помощта на въздуховод вкопан в пода . :idea:
valdess - помощник
Наистина ще бъде жалко да дупча толкова скъпа камина,ама ако това е начина няма накъде!
romanpm - майстор
Аз пробих на дъното под чекмеджето за пепелта отвор 10Х10 см и отдолу затворих пространството и изведох тръба фи 50 през стената при мен е удобно , покрих дъното с огнеупорни тухли 2-3 см като ги прорязох с флекс там където е решетката и така дъното се пази от изгаряне там няма водна риза и може да се слагат и въглища , гори добре при затворена вратичка :)
filmatoplo - майстор
И мойто Прити гори по добре когато отворя вратата на балкона -иска си тръбичка със свеж въздух отвън . Понякога когато отварям вратичката за зареждане пропушва , обаче когато отворя редом с нея и врата не пуши -изглежда тягата се повишава .Стената е на 20 санта от камината -време е да пробия отвор и да вкарам тръбичка до под скарата .
kokopi4a - специалист
и аз съм с ПРИТИ и съм много доволен, гори като луда,дори не остава пепел почти.комина е доста голям и съм на 1 етаж,а над мен са още 4,тягата е голяма.мисля че може проблема ви да е от тягата.
valdess - помощник
Благодаря за съветите,ще се пробива нема как!

Тема "Камера с водна риза -Deville проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: